Travel Blog

mei 02

De 7 UNESCO Werelderfgoedsites van Beijing

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Onderzoeken, Tix.nl, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

UNESCO is een organisatie van de Verenigde Naties met als doel bij te dragen aan onder andere armoedebestrijding en vredesopbouw. Eén van de bekendste activiteiten van UNESCO is het Werelderfgoedprogramma. In 1972 werd voor het eerst de Werelderfgoedlijst opgesteld om te helpen Werelderfgoed te beschermen. Op deze lijst vind je bijzondere plekken met uitzonderlijke natuur- en/of cultuurwaarde. Denk hierbij aan het Great Barrier Reef of de Toren van Pisa.

Het mag dus duidelijk zijn dat deze plekken zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Eén van de landen met veel plekken op de Werelderfgoedlijst is China en met namen de hoofdstad: Beijing. Nu is Beijing altijd de moeite waard om te bezoeken, maar deze plekken maken het nog net iets specialer. We hebben een lijstje voor je gemaakt met de 7 UNESCO Werelderfgoedsites die je niet mag missen in Beijing. Vlieg comfortabel en voordelig naar Beijing met China Southern Airlines en begin je avontuur!

1. Het Zomerpaleis

Summer Palace Beijing
Het prachtige Zomerpaleis in Beijing

Oorspronkelijk gebouwd in 1750, het Zomerpaleis was de grootste keizerlijke tuin in Beijing. Nadat het grotendeels verwoest werd tijdens de oorlog in 1860 werd het in 1986 weer hersteld.

Het Zomerpaleis is een meesterwerk van Chinese land- en tuinarchitectuur. Voor deze reden is het in 1998 opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Laat je verwonderen door dit prachtige vakmanschap.

2. Pekingmens in Zhoukoudian

Peking Man site
Eén van de grotten in Zhoukoudian waar de Pekingmens is gevonden

Gelegen ten zuidwesten van Beijing ligt het grottencomplex Zhoukoudian. In 1921 werd deze plek ontdekt door Zweedse Geoloog J. G. Anderson. 6 jaar later, in 1926 werden in één van de grotten overblijfselen van onze voorouder de Homo erectus ontdekt. Uiteindelijk werden er meer dan 100.000 objecten gevonden waaronder eeuwenoude gereedschappen. Dankzij het historisch belang van deze locatie heeft het een plekje op de Werelderfgoedlijst gekregen.

3. Verboden Stad

Verboden Stad
De Verboden Stad in Beijing

In het hartje van Beijing ligt de Verboden Stad. Al in 1987 opgenomen in de Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Keizerlijke Paleizen van de Ming en Qing-dynastieën. Deze iconische plek is een must-see als je in Beijing bent. Het historisch verleden en de prachtige architectuur is een waar genot voor het oog. Met meer dan 900 gebouwen waarvan de oudste al uit 1406 stammen is het niets minder dan adembenemend.

4. Keizerlijke graven van de Ming- en Qing-dynastieën

Keizerlijke Tombes
Een deel van de Keizerlijke graven van de Ming- en Qing-dynastieën

Deze indrukwekkende mausolea zijn gebouwd tijdens de Ming dynastie (1368 – 1644). Dit zijn de rustplaatsen van de Ming keizers en keizerinnen. De 13 tombes zijn in een ‘boomvormig’ complex gebouwd met elk haar eigen tempels. De prachtige architectuur en rijke historie van deze plek zorgde er in 2000 voor dat het een plekje op de Werelderfgoedlijst kreeg.

5. Het Grote Kanaal

Grand Canal
het Grote Kanaal

Dit is de meest recente toevoeging aan deze lijst. In 2014 toegevoegd als de 46e Werelderfgoedsite van China. Dit gigantische kanaal strekt over 6 provincies en is ruim 1700 kilometer lang. Het kanaals, ook bekend als het Jing-Hang Grand Canal is door mensen gemaakt en was ooit een onmisbaar deel van het keizerlijke binnenlandse transportnetwerk.

6. Tempel van de Hemel

Tempel van de Hemel
Tempel van de Hemel in Beijing

Ook wel het Altaar des Hemels genoemd. Deze iconische tempel is één van de meest herkenbare gebouwen in heel Beijing. De tempel werd gebouwd in 1420 tijdens de Ming Dynastie. Het 3 lagen tellende gebouw diende oorspronkelijk als offer tempel om het keizerrijk geluk en voorspoed te brengen. De Tempel van de Hemel is de enige van 4 offer tempels in Beijing die de Werelderfgoedlijst hebben gehaald in 1998.

7. Chinese Muur

Chinese Muur
Een deel van de Chinese Muur in Beijing

Dit lijstje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het meest iconische monument van China, de Chinese Muur. Al in 1987 werd de muur opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Bovendien is het natuurlijk één van de 7 Wereldwonderen.

Dit indrukwekkende staaltje vakmanschap is honderden jaren onder constructie geweest en strekt ruim 20.000 kilometer. Het werd gezien als de ultieme verdediging tegen indringers vanuit het noorden. Tegenwoordig is het een toeristische attractie en is geen enkele trip naar Beijing echt compleet zonder een tour over de Chinese Muur.

Beijing is echt een bijzondere plek om te bezoeken. Met zoveel must-see plekken hoef je je geen moment te vervelen. Natuurlijk zijn deze plaatsen in het echt nog veel indrukwekkender. Wil je de plekken uit dit lijstje met je eigen ogen bekijken? Boek dan nu je reis naar Beijing met China Southern Airlines en begin je avontuur voordelig en comfortabel!


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie