Travel Blog

jun 15

Montenegro verrast in ‘De Gevaarlijkste Wegen’

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

In het televisieprogramma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld‘ rijden twee bekende Nederlanders samen over een weg die lokaal, maar soms ook wereldwijd, bekend staat als een gevaarlijke route. Tijdens dit reisprogramma van BNNVARA doet niet alleen het verkeer in het land van bestemming de wenkbrauwen fronsen, maar de omgeving vaak ook – in positieve zin. En dat is, net als vorig jaar, opnieuw goed te zien aan het aantal zoekopdrachten naar de landen die in beeld worden gebracht.

Magnifiek Montenegro

In de eerste aflevering van het derde seizoen reisden Hans Kazan en Brownie Dutch door Montenegro. De goochelaar en muziekproducent bleken op vele vlakken tegenpolen te zijn, maar beiden waren oprecht verbaasd over de schoonheid van Montenegro. Hun tocht, die van de ijzingwekkende ravijnen in het Sinjajevina-gebergte naar de Middellandse Zee leidde, deed veel mensen op onderzoek uitgaan. In de week van de aflevering werd elf keer zo vaak naar Montenegro gezocht als in de perioden er voor en er na.

Het kleine Balkanland – Montenegro is na Kosovo het kleinste land van Oost-Europa – heeft een bijzonder veelzijdig landschap. Binnen 200 kilometer rijd je van de Mediterrane kust in het zuiden, naar gebergten in het noorden, met vele pieken van boven de 2000 meter, en soms wel boven de 2500 meter.

Hoogtepunten van het gastvrije Montenegro zijn onder meer de Baai van Kotor, waar grote cruiseschepen als miniatuurdecoratie dienen tussen imposante rotsen, en het 18 meren tellende nationaal park Durmitor, in het noordwesten van het land.

Montenegro

 

Tadzjikistan

In de derde aflevering uit de serie bezochten wetenschapsjournalist Diederik Jekel en royaltyjournalist Marc van der Linden het Centraal-Aziatische land Tadzjikistan. Hun tocht ging over de Pamir Highway. Rondom de uitzending werd – al dan niet met hulp van spellingscontrole – negen maal zoveel gezocht naar reizen naar Tadzjikistan dan normaal.

Tadzjikistan

 

Noorwegen

De zesde aflevering van het seizoen volgde de handelsroute van de Vikingen in Scandinavië, van Zweden naar Noorwegen. Hierbij werd onder meer over de Atlanterhavsveien gereden. De extra aandacht die de indrukwekkend mooie roadtrip van Frits Sissing en Tim Haars hierop vestigde, zorgde voor een derde plek in dit overzicht.

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Onderzoeken | 2415 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *