Travel Blog

feb 28

Wie is de Mol? zet Georgië in de spotlights

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Dankzij het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ is het aantal zoekopdrachten naar vliegtickets naar het Georgië, waar de opnames dit jaar plaatsvinden, de afgelopen weken sterk gestegen. De grootste stijging werd gemeten in het aantal zoekopdrachten naar de Georgische hoofdstad Tbilisi. De stijging in het aantal zoekopdrachten is groter dan vorig jaar, toen de deelnemers aan het AVROTROS-programma neerstreken in de Amerikaanse staat Oregon.

Populairste uitzendingen

Vooral na afloop van de tweede aflevering en na aflevering 3, waarin het prachtige landschap van Georgië op fraaie wijze in beeld kwam, ging Nederland massaal op zoek naar reisaanbiedingen en vluchtinformatie. Ook aflevering 8, waarin de grottenstad Vardzia centraal stond, bleek aanleiding om op zoek te gaan naar vliegtickets naar Tbilisi. Google Trends laat vrijwel identieke cijfers zien, als het om zoekopdrachten naar ‘Georgië’ gaat.

Zoekopdrachten vliegtickets Georgië
Het aantal zoekopdrachten naar vliegtickets naar luchthavens in Georgië. De uitzenddagen van WidM staan genummerd aangegeven.

  

Veel zoeken, (nog) niet boeken

In 2018 ziet Tix.nl tot dusverre een stijging van het aantal zoekopdrachten naar Tbilisi, de grootste luchthaven in Georgië, van 135% in vergelijking met het jaar ervoor. Hoewel het aantal zoekopdrachten meer dan verdubbeld is, ligt het aantal boekingen op vrijwel hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar.

Échte reizen in de voetsporen van de Mol blijven dus voorlopig nog even achterwege, al kunnen die gezien de enorme stijging van het aantal zoekopdrachten (en de prachtige tv-beelden!) eigenlijk niet uitblijven.

Waar bij veel reisprogramma’s al tijdens de uitzending naar reisinformatie en –aanbiedingen wordt gezocht, vindt dit bij ‘Wie is de Mol?’ opvallend genoeg net zo vaak op de dag na de uitzending plaats, als op de dag zelf. Het lijkt er op dat kijkers bang zijn om een verborgen aanwijzing of mol-actie te missen, maar ook uitgesteld kijken kan hier een oorzaak van zijn.

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Onderzoeken | 2070 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Marion van Loon16/03/2018 12:57

Voor diegene die nog twijfelen: doen! De landschappen, bevolking, het heerlijke eten en het lage prijsniveau zijn echt aan te bevelen. En, je komt er bijna geen toerist tegen.


sylvia bakker10/03/2018 19:39

dat kan ik me levendig voorstellen het is er prachtig dar zou ik ook wel heen willen


Vliegticket-zoekopdrachten naar Georgië verdubbeld door 'Wie is de Mol?'01/03/2018 12:24

[…] van ‘Wie is de Mol?’ namelijk meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van Tix.nl. De opnames van het populaire televisieprogramma vinden dit jaar in Georgië […]


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *