Travel Blog

jul 20

Een dag in Alicante met local Francisca Maciá

Gepost in Reportages | geplaatst door Linda Folkers

De beste stranden van Spanje, rijk historisch erfgoed en mooie parken en tuinen: de populaire hoofdstad van de Costa Blanca heeft iedereen iets te bieden. Ga op in het Spaanse ritme en voeg je bij het open en extraverte karakter van de alicantinos – de locals van Alicante.

Eén van de voordelen van Alicante is dat de mooiste bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Alicantina Francisca Maciá: “Het beste wat je kunt doen is het zonnige Alicante te voet verkennen. Ik ben gek op lange wandelingen, met tussenstops voor tapas en bier, dat is vanzelfsprekend“. Volg Francisca op een tour langs de leukste plekjes van haar stad!

Ontdek de highlights van Alicante

Een bezoek aan het Kasteel van Santa Bárbara is een must wanneer je Alicante bezoekt. Deze enorme bezienswaardigheid dateert uit de negende eeuw en is tegenwoordig één van de belangrijkste highlights van de stad. De klim naar de top, El Macho, zal je belonen met één van de mooiste uitzichten over de baai aan de ene kant en een volledig zicht op de stad aan de andere kant. Ook vind je hier verschillende plekken die je meer vertellen over het rijke verleden van Alicante, zoals Museo de la Ciudad de Alicante (MUSA). Het is een gigantisch terrein om te verkennen, dus neem de tijd en trek comfortabele schoenen aan.

Vind je weg terug naar de stad voor een bezoek aan Explanada de España, een prachtige promenade omzoomd met weelderige palmbomen, vlakbij de Haven. Het is een geweldige plek voor een wandeling, vooral als je met je gezin op vakantie bent. Je vindt hier straatoptredens, schilders en tekenaars die voor een paar euro je portret schetsen, kleine kraampjes voor souvenirs en tal van caféetjes om even te ontspannen.

Explanada de España
Explanada de España is een geweldige plek voor een wandeling

Een culinaire pauze

Na je bezoek aan het Kasteel van Santa Bárbara en Explanada de España is het tijd om te genieten van de rijke gastronomie van Alicante – mediterraan met een lokale twist.

Ga voor tapas als je op zoek bent naar iets lekkers voor weinig geld. Eén van de beste plekken voor een tapaslunch met vrienden is de Centrale Markt. In het weekend wordt het hier gezellig druk, wat het de perfecte manier maakt om te mengen met de locals.

In het Oude Kwartier vind je wat rustigere plekjes om te eten. Het romantische plein achter het Stadhuis, vlakbij de San Nicolás Co-Kathedraal, is ideaal voor stelletjes en heeft verschillende restaurants. Vind je dit te toeristisch, volg dan Calle Mayor voor nog meer goede opties.

Dineren achter het Stadhuis
Achter het Stadhuis vind je de ideale plek voor een romantisch diner

Bezoek Calle San Francisco in het stadscentrum wanneer je met kinderen reist. Deze grappige voetgangersstraat staat beter bekend als Mushroom Street en is met zijn speeltuinen heel vermakelijk voor jonge kinderen. Volwassenen vermaken zich in de vele restaurants en tapasbarretjes.

De middag ligt open!

Nu je volledig bent opgeladen, is het tijd om je weg te vervolgen. We hebben geen tijd te verliezen!

Het Strand van Postiguet hoort op ieders lijstje. Het is maar een paar minuten wandelen vanaf het Stadscentrum en het Oude Kwartier. Kies voor de volledige strandervaring en combineer zonnebaden met een verfrissende duik in de Middellandse Zee, of doe het rustig aan en geniet van de zeewind bij de cafés aan de boulevard.

Strand van Postiguet
Het populaire Strand van Postiguet

Geen strandtype? Dan is winkelen in het Stadscentrum een goede optie. Alicante heeft een grote verscheidenheid aan winkels voor elk budget – van lokale winkels en winkelketens tot internationale merken. Sluit de dag af met een verfrissend drankje aan het eind van Rambla Méndez Núñez. Ga hier op zoek naar Plaza de Elche, waar je een gezellig terras vindt om je dorst te lessen.

Nieuwsgierig geworden na dit korte bezoek? Francisca geeft je nog meer tips in de volledige reisgids Alicante.

Over Francisca Maciá
Francisca Maciá is geboren aan de zonnige zuidoostkust van Spanje. Tussen haar werk als freelance journaliste door heeft ze al veel van de wereld mogen zien en zelfs in het buitenland gewoond. Nu ze weer is neergestreken in Alicante, neemt ze je mee naar haar de favoriete plekjes van de stad.

Gepost in Reportages | 2832 keer gelezen

Tags: , , , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *