Travel Blog

okt 29

24 uur in Madrid met local Cepee Tabibian

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

In 2001 vertrok de Texaanse Cepee Tabibian voor het eerst naar Madrid voor een taalcursus Spaans. Sindsdien houdt de Spaanse hoofdstad haar in zijn greep. Na jarenlang op en aan in de stad te hebben gewoond en gewerkt, streek ze hier in 2015 voorgoed neer. TIX vroeg deze Madrileense local naar haar favoriete plekjes!

Madrid is authentiek én energiek

Madrid staat vaak in de schaduw van het immens populaire Barcelona, Granada of Sevilla. Volgens Cepee geheel onterecht! De stad heeft dan misschien niet dezelfde architectuur en allure, maar je kunt er wel het authentieke Spanje ervaren. Madrid brúíst van de energie, die je voelt wanneer je door de straatjes wandelt en met de locals praat. Benieuwd naar hoe je een dag in Madrid het beste doorbrengt? Cepee stelde het perfecte reisplan voor je samen.

Ochtend: een stevige brunch en hipsterboetiekjes

Je verkent de stad het best met een stevige wandeling, of “Walk and wander” zoals Cepee dat zo mooi zegt. Begin je dag daarom met een goed ontbijt bij Ojalá, één van Cepee’s favoriete hotspots met de beste brunch van de stad. Als je dacht dat er in Madrid geen strand te vinden is, heb je het mis. Bij Ojalá geniet je namelijk van je drankje met je voeten in het zand!

Strand bij Ojalá
Het strand bij Ojalá is ook de perfecte plek voor een borrel in de avond

Daarna vind je je weg naar trendy Malasaña. Dit hippe wijkje barst van de unieke boetiekjes en funky kledingwinkels. Ben je op zoek naar de grotere merken? Loop dan iets verder door naar het populaire Gran Vía. Eindig je ochtendwandeling bij Puerta del Sol, een populair plein vol toeristische attracties dat ook wel het centrum van de stad wordt genoemd.

Middag: tapaslunch en naar de top

Van al dat shoppen krijg je trek! De beste plek voor een lunch is Mercado San Miguel, gelegen op loopafstand van Gran Vía. Van gezouten vlees en kaas tot Sherry en zeevruchten: hier vind je alle lokale specialiteiten die je moet proberen onder één dak. Stel je eigen lunch samen bij de vele verschillende standjes en neem de sfeer in je op. Dit is dé plek waar locals en toeristen samen komen.

Mercado San Miguel
Mercado San Miguel is de perfecte plek voor een tapaslunch

Siësta houden in Madrid? Volgens Cepee een mythe. Vervolg daarom je middag bovenop het dak van Círculo de Bellas Artes, een prachtig historisch gebouw met een fenomenaal uitzicht over het grootste gedeelte van de stad. Liever nog even de natuur in? Een goede optie is het beroemde Retiro Park, dat vlakbij de rooftop bar gelegen is. Je kunt hier van de omgeving genieten of een bootje huren om het meer op te gaan.

Avond: een laat diner en door tot in de vroege uurtjes

Onthoud dat Spanjaarden graag pas rond 21:00 dineren. Een fijn adresje is Casa Toni, vlakbij het centrum gelegen. Hier kun je allerlei verschillende gerechtjes proberen voor een goede prijs. Probeer er op tijd te zijn: het fantastische eten en de goede service maakt Casa Toni tot een populair plekje!

Na het eten terug naar je hotel? Niet in Madrid! Dit is een stad voor echte nachtbrakers, waar de locals het liefst tot in de vroege uurtjes doorgaan. Hoewel Madrid een grote stad is, heeft het een compact centrum – je wandelt gemakkelijk naar de verschillende uitgaansgebieden. Cepee’s favoriete wijk voor een avondje uit in de stad is het veelzijdige Malasaña, waar je je tussen de hippe barretjes en alternatieve nachtclubs begeeft. Het iconische Cava Baja in La Latina is de plek voor tapas, wijn en cocktails!

Wandelen in Malasaña
Cepee’s favoriete wijk Malasaña verken je het best te voet!

Maak je bezoek compleet

Je mag Madrid niet verlaten zonder de lokale specialiteit Jamón Ibérico (een Spaanse ham) te hebben geproefd. Laat je het vacuüm verpakken, dan is dit ook meteen het perfecte souvenir voor het thuisfront! De allerlekkerste ham haal je bij Mercado Jamón Ibérico.

Heb je extra tijd in Madrid? Dan zou je ook echt een flamenco show moeten bezoeken. De beste dansers van Spanje treden hier op. Hoewel er veel locaties zijn om een show bij te wonen, is Cafetín la Quimera de absolute place to be. De flamenco zal je doen verbazen!

Madrid is geen stad waar je een lijst vol bezienswaardigheden zult afstrepen. Het is een stad die je gewoon moet ervaren! Nieuwsgierig naar meer tips van Cepee? Je leest ze in de volledige reisgids Madrid.

Cepee Tabibian

Over Cepee Tabibian
De half Iraanse en half Colombiaanse Cepee groeide op in Texas en bezocht Madrid voor het eerst in 2001. Na jarenlang gereisd te hebben, streek ze hier in 2015 voorgoed neer. Als ze niet aan het werk is als Social Media Manager, vind je haar waarschijnlijk al hardlopend of op zoek naar de leukste eettentjes van de stad.


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *