Travel Blog

okt 06

Genieten van Thailand

Gepost in Reportages | geplaatst door Jurriaan Teulings

Thailand is al jaren dé droombestemming van menig Nederlander. Niet zo gek: het is niet alleen boordevol kleurrijke cultuur en lekker eten, maar ook nog eens prachtig, lekker warm, en betaalbaar. Zowel backpackers als luxe-reizigers vinden er veel van hun gading. Neem dit voorbeeld: een reis naar de levendige metropool Bangkok, en het paradijselijke eiland Phuket.

Begin in Bangkok met een bezoekje aan het koninklijk paleis, met veel blinkend goud:
[new_royalslider id=”19″]

 

 
En vergeet de tenen van de grootste liggende Boeddha ter wereld niet, bij Wat Pho:
JURRIAAN_TEULINGS_-0438

 

 
Na al die traditie wil je misschien wat eigentijds, en daarvoor kun je uitstekend terecht bij MOCA Bangkok, hét museum voor Thaise moderne kunst:
[new_royalslider id=”20″]

 

 
Relax op een van de vele schitterende rooftop bars van de stad, met prachtig uitzicht op de nachtelijke skyline. Dit is die van Park Society, bovenop het So Bangkok hotel:
JURRIAAN_TEULINGS_-3410

 
Vlieg dan naar Phuket. Binnen 1 uur en 20 minuten ben je er, en kan het relaxen beginnen:
JURRIAAN_TEULINGS_-2431

 

 
Patong Beach is het beroemdste strand van het eiland.:
JURRIAAN_TEULINGS_-2652

 

 
Bezoek de Big Buddha, een gigantisch boeddhabeeld in aanbouw, omringd door gouden monniken. Voor 150 baht (€3,50) kun je een zak beton kopen om zo een écht ‘concrete’ bijdrage te leveren:
[new_royalslider id=”21″]

 

 
En maak tenslotte een uitstapje naar Phang Nga National Park, iets ten noorden van Phuket. Hier kun je kanoën tussen grillige krijtstenen eilanden:
[new_royalslider id=”22″]

 

Gepost in Reportages | 2195 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Debby21/10/2014 15:52

Tovert TIX een glimlach op mijn gezicht


Frits17/10/2014 21:38

Wat zou ik graag hier naar toe aan


Marja SIKKENS10/10/2014 09:22

Is dit een droom bestemming of kan dit echt! Woh lijkt op niets waar wij ooit zijn geweest, dus stuur de tickets maar gauw op , dan kan genieën beginnen!!


ans09/10/2014 16:08

wow wat een mooie foto's ik herken enkele foto's van mijn dochter haar reis zelf ben ik nog nooit verder geweest dan 6 uur met het vliegtuig dit zou de 3e keer zijn dat ik zou gaan vliegen samen met mijn man zo'n reis maken is een droom......maar misschien wordt die wel ooit werkelijkheid ??!!


Elly Tolsma08/10/2014 16:06

Ik ben 9 jaar geleden al een keer in Thailand geweest ik vond het een prachtig land,hele lieve mensen en heerlijk eten. Ik ben niet in Phuket geweest maar ben erg benieuwd hoe die stad is? De foto,s zien er in ieder geval super uit dus ik wil wel graag een keer daar naartoe om te zien hoe het daar is.Dat park ziet er super uit en de andere plaatjes ook.De stranden zijn er ook heerlijk en de massage ook,heerlijk.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *