Travel Blog

jan 27

Voor het eerst naar Londen? Dit moet je zien

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | geplaatst door Nathalie Paak

Een wereldstad op nog geen uurtje vliegen: Londen is de perfecte stedentrip voor jong en oud. Of je nu houdt van shoppen, musea, lekker eten of het bewonderen van (oude) architectuur. Bovendien zijn vliegtickets Londen (vanwege het grote aanbod en de korte afstand) vaak spotgoedkoop. Ga je voor het eerst naar Londen? Londen-fan Nathalie Paak van het travelblog Map of Joy deelt dé must do’s waardoor je Londen leert kennen.

Bezienswaardigheden

Die zijn er in overvloed in deze Britse stad. De echte iconen die gezien moet hebben zijn in mijn ogen de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en Piccadilly Circus.

De beroemde klokkentoren Big Ben zou je het gezicht van de stad kunnen noemen. Hij is ruim 96 meter hoog en heeft vier wijzerplaten. De wijzer om de minuten aan te geven is 14 meter lang. Indrukwekkend!

Buckingham Palace is niet alleen bijzonder omdat de Britse koningin er woont, je kunt er op verschillende data de 45 minuten durende wisseling van de wacht zien. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Bij het paleis hangt een schema op welke dagen dit gebeurt, maar je kunt het ook op deze website checken. En als je er toch bent: loop Hyde Park in om het grootste en mooiste park van de stad te aanschouwen.

De Tower Bridge is een zogenaamde basculebrug en stamt uit de Victoriaanse tijd (1894). De rivier de Thames over wandelen is op deze brug het meest bijzonder.

Het plein Piccadilly Circus zou je het Londense antwoord op het New Yorkse Times Square kunnen noemen. Vooral ’s avonds zijn de grote lichtreclames bijzonder om te zien. Je vindt er ook een grote fontein van de Griekse god Anteros, de tweelingbroer van Eros, de god van de liefde, maar toch is het standbeeld beter bekend onder de naam Eros.

tower-bridge-londen
Iconisch is een understatement

 

Vanaf grote hoogte

Londen zien van bovenaf? Dat kan op een paar locaties. Naast de Big Ben is de London Eye een blikvanger. Het reuzenrad is 135 meter hoog, waardoor je vanuit het rad een geweldig uitzicht over Londen hebt, tot wel 40 kilometer ver! Een rondje duurt ongeveer dertig minuten. Kaartjes kun je makkelijk online reserveren. Voor een paar euro meer kun je overigens ook op de 72e verdieping van de 310 meter hoge The Shard staan.

Nieuw is de Sky Garden. Het zit in het Walkie Talkie gebouw waar je ook meerdere hippe restaurants en bars vindt. Je loopt rond in een soort glazen koepel op de 35e, 36e en 37e verdieping met 360 graden uitzicht over de stad. Aan één zijde (de kant van de Thames) kun je ook naar buiten. Het heet de Sky Garden, omdat het is omgetoverd tot stadstuin. Terwijl je van het uitzicht geniet ben je omringd door bloemen en planten uit alle windstreken. Entree is gratis, maar reserveren via de website is een must.

Londen-Sky-Garden
Sky Garden: een binnentuin met buitenterras op 37 hoog

 

Shop till you drop

Oxford Street is de grootste winkelstraat en trekt ruim 200 miljoen bezoekers per jaar. Alle grote winkelketens vind je er. Wil je shoppen waar de locals dat het liefste doen? Loop vanaf Oxford Street het meer knusse Carnaby Street in. Hier vind je boetiekjes waar je unieke items kunt scoren. Vanaf hier kun je een leuke wandeling maken (ongeveer 20 minuten) naar Covent Garden. Hier vind je een overdekte markthal met verschillende markten en veel bijzondere kleine winkeltjes en restaurantjes. Een bezoek aan warenhuis Harrods mag (zeker rond kerstmis) ook niet ontbreken. Het is één van de meest beroemde warenhuizen ter wereld. Het gebouw, de collectie, de medewerkers; alles aan deze winkel geeft je een luxe gevoel op hoog Brits niveau.

londen-covent-garden
De Apple Market is één van de drie markten aan Covent Garden Piazza

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | 2422 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *