Travel Blog

okt 03

Zes keer weg in oktober voor minder dan 50 euro

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Linda Folkers

De onlangs gelanceerde bestemmingzoeker van Tix.nl kun je gebruiken om te zoeken op bijvoorbeeld temperatuur of reistijd, maar ook op prijs. Zo kom je er achter dat je deze maand voor minder dan 50 euro een retourtje kunt boeken naar een aantal prachtige steden.

1. Bergamo (Italië) – vanaf €42,38

Bergamo ligt veertig kilometer ten oosten van Milaan, maar is op zichzelf ook de moeite waard. De stad telt ongeveer 120.000 inwoners en heeft een hoog en een laag gedeelte. Het hoge gedeelte is de historische binnenstad, die ommuurd werd tijdens de Venetiaanse overheersing in de 16e eeuw. Het laaggelegen gedeelte kent ook een aantal bezienswaardigheden, maar hier vind je vooral de woonwijken.

Bergamo

2. Girona (Spanje) – vanaf €42,78

Aeroport Girona-Costa Brava ligt in het noordoosten van Spanje, op ruim 12 kilometer van Girona en op 92 kilometer van Barcelona. Bovendien ligt het vliegveld op ongeveer veertig minuten rijden van de Franse grens en van Andorra. Kortom, vanaf dit vliegveld kun je vele kanten op: de Pyreneeën in noordelijke richting, Barcelona in zuidelijke richting, de stranden in oostelijke richting.

gerona

3. Manchester (Engeland) – vanaf €48,17

Het Engelse Manchester, in het midden van het Verenigd Koninkrijk, is vooral bekend om haar voetbalclubs Manchester United en Manchester City. Ook haar muzikale geschiedenis, met bands als Oasis, Elbow, Buzzcocks en Take That, hebben Manchester op de kaart gezet. Coach Louis van Gaal en spits Robin van Persie live aan het werk zien bij Manchester United? Vlieg dan vanaf Eindhoven en betaal minder dan 50 euro voor een retour.

manchester

4. Rome (Italië) – vanaf €42,38

Je kunt natuurlijk ook opstappen buiten Nederland. Vanaf Charleroi en Brussel reis je naar Rome Fiumicino. Het vliegveld staat ook bekend als Leonardo da Vinci en is het grootste vliegveld van Italië. In de zomer is Rome snikheet, in oktober zijn de temperaturen een stuk aangenamer. Rome staat bekend om haar chaotische verkeer, maar is toch vooral een heel groot openluchtmuseum.

rome

5. Boedapest (Hongarije) – vanaf €42,97

Ook Oost-Europa is uiteraard goed te bereiken voor een laag tarief. De Hongaarse hoofdstad Boedapest is met 1,7 miljoen inwoners een flinke stad en een geweldige locatie voor een citytrip. De gemiddelde temperatuur ligt in oktober ruim boven de 15 graden.

boedapest

6. Pula (Kroatië) – vanaf €42,78

Pula is een historisch stadje (ongeveer 60.000 inwoners) in Kroatië, op het zuidelijkste puntje van schiereiland Istrië. In de 3.000 jaar oude stad vind je vele Romeinse invloeden, zoals een amfitheater, een forum en diverse tempels.

pula

De bovenstaande tarieven gelden bij vertrek in oktober en zijn totaalprijzen voor een retour. Het betreft een momentopname, de genoemde tarieven kunnen hierdoor inmiddels gewijzigd zijn. Op deze pagina kun je alle actuele ticketprijzen bekijken.

Gepost in Tix.nl | 2532 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *