Travel Blog

aug 19

5 Bijzondere hotelkamers

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Wil je wel eens wat anders dan wéér zo’n standaard hotelkamer, waarvan er soms wel vijftien of zestien in een dozijn lijken te passen? Boek dan eens een kamer in één van deze hotels, voor een overnachting die je nooit zult vergeten.

Montaña Mágica Lodge, Chili

Slapen in een begroeide vulkaan, terwijl er een waterval langs je slaapkamerraam loopt? Dan kan in het Chileense Andesgebergte. Montaña Mágica Lodge maakt deel uit van eco-keten Huilo-Huilo, dat bekend staat om de unieke accommodaties op bijzondere plekken.


Foto via Huilo-Huilo

 

Berggasthaus Staubern, Zwitserland

Berggasthaus Staubern is kansrijk voor de titel ‘hotelkamer met het mooiste uitzicht’. Het ligt in de Zwitserse Alpen, op 1.751 meter hoogte. Ook het nabijgelegen Äscher-Wildkirchli heeft een prachtig uitzicht, maar dit gasthuis is tegenwoordig alleen nog als restaurant geopend.


Foto: Berggasthaus Staubern

 

Martin’s Patershof Kerkhotel, Mechelen

Steeds vaker krijgen voormalige kerkgebouwen een nieuwe functie. In het Belgische Mechelen is de Kerk van de Minderbroeders omgebouwd tot luxehotel. Dankzij de prachtige glas-in-loodramen wordt je uitgerust én kleurrijk wakker.


Foto: Martin’s Hotels

 

White Desert, Antarctica

White Desert is het enige hotel op Antarctica. Toch is het minder rustig dan je zou verwachten, want in de drukke maanden wordt het gebied bevolkt door duizenden koningspinguïns. Goedkoop is White Desert overigens niet – voor 8 dagen ben je €68.000 kwijt.


Foto: White Desert

 

727 Fuselage Home, Costa Rica

Vanuit je hotelkamer in de cockpit van een Boeing 727 kijk je uit over het Costa Ricaanse regenwoud en de Atlantische Oceaan, waardoor het lijkt alsof je echt vliegt. Behalve vogels kun je tijdens deze vlucht echter ook apen en luiaards voorbij zien komen.


Foto: Costa Verde

Gepost in Top 10's | 1360 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *