Travel Blog

jun 22

Tien Unieke Hotelovernachtingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Wéér een nachtje in een Van der Valk-hotel, of – doe eens gek – een AirBnb-appartement? Nee, wie wel eens iets speciaals wil, boekt een kamer in één van deze opmerkelijke en unieke hotels.

1 Amazon Jungle Palace, Manaus (Brazilië)

Overnachten in een hotel dat op de Amazonerivier drijft? Dat kan in Amazon Jungle Palace, vlakbij de Braziliaanse miljoenenstad Manaus.

amazone hotel

 

2 Rotel, Waar je maar wil (vanuit Duitsland)

Al sinds 1945 biedt Rotel Tours expedities aan in zogenaamde rollende hotels. Deze opmerkelijke bushotels brengen je waar je maar wilt, van Namibië tot Peru. Mooi of comfortabel is anders, maar praktisch is het zeker.

rollend-hotel

 

3 Henn-Na Hotel, Nagasaki (Japan)

Jurriaan vertelde eerder al over dit bizarre robot-hotel in Japan, waar je onder meer bediend wordt door een T-Rex.

robot-hotel

 

4 La Corbière Radio Tower, Jersey (Groot Brittannië)

Vanuit de kamers van dit hotel heb je een prachtig uitzicht. Niet zozeer vanwege de hoogte, maar vooral door de locatie: op de ruige rotskust van het Britse eiland Jersey. Voordat het hotel dienst deed als radiotoren was het een uitkijktoren van het Duitse leger, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

radiotoren-hotel

 

5 Seaventures Dive Rig, Sipadan (Maleisië)

Een groter contrast is eigenlijk niet mogelijk. Boven de zeespiegel overnacht je in het ooit natuurvervuilende boorgedrocht Seaventures Dive Rig, om overdag de prachtige onderwaterwereld te kunnen ontdekken.

boorplatform-hotel

 

6 Hotel Vueling BCN, Barcelona (Spanje)

Het Vueling Hotel in Barcelona zit vol vliegtuigdetails, van de receptie tot de kamers en de ontbijtzaal. Onze favoriet uit de lijst, maar daarbij zijn we misschien wat bevooroordeeld.

vliegtuig hotel

 

7 Grand Hyatt, Shanghai (China)

Last van hoogtevrees? Dan is het Grand Hyatt in Shanghai niet het juiste hotel voor je. De ‘laagste’ kamers vind je hier op de 53e verdieping en de penthouse suites bevinden zich op 87 hoog, waarmee het één van de hoogste hotels ter wereld is.

hoogste-hotel

 

8 La Claustra, Airolo (Zwitserland)

Het Zwitserse hotel La Claustra is het andere uiterste. Dit prachtig vormgegeven luxehotel ligt verscholen onder de Alpenrotsen, in een voormalige bergvesting.

grot-hotel

 

9 Nature Observatorio Manzanillo, Limon (Costa Rica)

Op veel plekken ter wereld vind je prachtige boomhut hotels, maar Costa Rica spant wat dat betreft de kroon. Nature Observatorio Manzanillo, verscholen in de Costa Ricaanse jungle, is een voorbeeld hiervan. Saillant detail: het hotel is volledig spijker- en schroefloos.

boomhut hotel

 

10 Manta Resort, Zanzibar (Tanzania)

Met een prijs van ruim $700 per nacht is dit de duurste kamer uit het rijtje, maar ook zeker één van de mooiste. De unieke hotelkamer heeft drie niveaus, waarbij de slaapkamer onder het wateroppervlak ligt. Dag en nacht zwemmen de vissen vlak langs je hoofdkussen.

onderwater-hotel

 
In welke unieke hotelkamer zou jij wel eens willen overnachten?

Gepost in Top 10's | 1026 keer gelezen

Tags:


Reacties

Luuk02/11/2016 09:08

wat een prachtige locaties voor een hotelovernachting. vooral die eerste is erg uniek


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *