Travel Blog

apr 07

5 Unieke hotels in Londen

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Volgens de MasterCard Global Destination Cities Index 2013 (een hele marketing-mond vol voor ‘Populairste Stad’) ontvingen Londen, Parijs en Bangkok het afgelopen jaar de meeste toeristen. En als iedereen al naar deze steden trekt, wil jij deze metropolen natuurlijk nét even op een andere manier beleven. Dat kan, bijvoorbeeld door te overnachten in een uniek of ongewoon hotel. We nemen je eerst mee naar Londen.

1. The Pavilion Hotel

Vlakbij Hyde Park kun je vanaf 69 pond overnachten in één van de 30 thema-kamers van The Pavilion Hotel. Van de seventies-kamer ‘Honky Tonky Afro’ tot een suite die volledig is gewijd aan Marilyn Monroe. Het hotel is ook populair bij beroemdheden; onder meer Naomi Campbell en Leonardo di Caprio sliepen al in The Pavilion Hotel.

hotels-londen-pavillion

2. De klokkentoren van Station St Pancras

St Pancras is één van de grootste, maar bovenal één van de mooiste stations van Londen. In het negentiende-eeuwse gebouw was ooit ook een hotel gevestigd, maar dat sloot haar deuren in 1935. Toch kun je hier tegenwoordig weer overnachten en wel in de prachtige klokkentoren. Vanaf 187 euro per nacht slaap je in het appartement op de vierde verdieping, waar je volgens de eigenaar vrijwel niets merkt van het treinverkeer.

hotels-londen-pancras

3. Hampton Court Palace

Langs de rivier de Thames, iets buiten Londen, kun je overnachten in het voormalige paleis van Henry VIII. Hampton Court Palace is een levendig museum, waar je kunt rondlopen, verdwalen, ontdekken en nog veel meer. En als je daarna moe bent, kun je zelfs blijven slapen. Je hebt keuze uit slechts twee kamers, Fish Court of The Georgian House. Beide vanaf ongeveer 220 euro per nacht.

hotels-londen-palace

4. Grand Union Canal Tower House

Je moet het maar durven, maar ontwerper Tom Dixon zag potentie in een 20 meter hoge watertoren vlakbij Mile End Park. Hij bekleedde de 20 meter hoge gebouw met hout en toverde de binnenzijde om in een minihotel met 3 kamers, waarvan één met kitchenette. Overnachten in de watertoren kan vanaf 149 euro.

hotels-londen-tower

5. Andaz Liverpool Street

Liefhebbers van design kunnen terecht in vijfsterrenhotel Andaz Liverpool Street. Hier worden traditionele ontwerpstijlen gecombineerd met strakke, moderne elementen. De Andaz-hotels staan bekend om de vaak prachtige designs, maar in Andaz Liverpool Street komt dit nóg mooier naar voren. Met tarieven vanaf ongeveer 300 euro per nacht zul je hier echter wel flink voor in de buidel moeten tasten.

hotels-londen-andaz

 
Zoals je ziet is er voldoende originele hotelkeuze in de Britse hoofdstad. En vliegtickets Londen? Die boek je doorgaans al vanaf enkele tientjes per retour.

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 5073 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Mary15/11/2014 12:32

De klokkentoren van Station St Pancras lijkt me helemaal het eind


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *