Travel Blog

nov 17

8 Bijzondere bestemmingen voor je bucketlist

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Wordt het Zuid-Frankrijk, een Spaanse Costa, of misschien Italië… Of toch een keer een wat minder voor de hand liggende bestemming? We geven je een aantal bijzondere vakantiesuggesties, die eigenlijk op ieders bucketlist zouden moeten staan.

De Faeröereilanden

De Faeröereilanden zijn niet zo bekend, maar absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. De achttien eilanden, die officieel bij Denemarken horen, behoren tot de mooiste eilanden van Europa en zullen vooral de natuurliefhebber aanspreken. De Faeröereilanden zijn lekker rustig en vooral erg groen. Ook lopen er veel schapen rond. Sterker nog, de letterlijke vertaling van Faeröereilanden is ‘schapeneilanden’. De grootste en bekendste eilanden zijn. Streymoy, Eysturoy, Suduroy en Vágar, maar ook de andere eilanden zijn prachtig.

 

Maine

Maine is een van de 50 staten van de Verenigde Staten. De staat wordt ook wel de ‘Pine Tree State’ genoemd en dit is niet voor niets. In Maine wonen namelijk bijzonder weinig mensen, maar vind je vooral veel uitgestrekte bossen. Het binnenland is bedekt met prachtige bossen waar je, niet zo vreemd, vooral veel ‘pine trees’ tegenkomt. Wil je niet naar de VS om drukke steden als New York, Miami of Las Vegas te ontdekken, maar verken je liever de prachtige natuur van Amerika? Dan moet je in Maine zijn. Je kunt een bezoekje aan Maine overigens ook combineren met een bezoek aan de bruisende steden van de VS, bijvoorbeeld door een langere rondreis door Amerika te maken. Zo zie je alles wat de Verenigde Staten te bieden heeft, inclusief de Pine Tree State.

 

Ethiopië

Veel mensen denken dat Ethiopië erg droog en kaal is, maar dit is – behalve in het zuiden van het land – zeker niet het geval. In Centraal-Ethiopië en het noorden van het land is het namelijk overwegend groen. Hier kun je wekenlang rondtrekken om van de prachtige natuur te genieten. Er is veel te zien in het Oost-Afrikaanse land, van unieke rotskerken tot de authentieke dorpen van inheemse stammen. Nog een voordeel: in Ethiopië verblijf je heel voordelig. De reis naar deze bestemming is wat prijziger, maar in het land hoef je niet veel geld uit te geven.

 

Paraguay

In Paraguay zijn niet veel grote bezienswaardigheden te vinden, maar toch is het land zeker de moeite waard om te bezoeken. De natuur van Paraguay is prachtig en ook op het gebied van cultuur biedt deze vakantiebestemming meer dan voldoende mogelijkheden. Zo vind je in het land vele nederzettingen van Jezuïeten, die je stuk voor stuk kunt bewonderen met of zonder gids. En staan de Iguazú watervallen al een tijdje op je bucketlist? Dan kun je ook naar Paraguay gaan, want vanuit dit land kun je deze watervallen goed bezoeken.

 

De Cycladen

Reizen buiten Europa is heerlijk, maar hier heb je niet altijd de tijd en het geld voor. Wil je een bijzondere vakantie binnen Europa boeken, dan raden wij je zeker aan om de Cycladen te bezoeken. Deze eilandengroep in Griekenland bestaat uit diverse fotogenieke eilanden, waaronder Santorini, Mykonos, Paros en Naxos. Sommige eilanden zijn erg toeristisch, andere eilanden zijn veel rustiger. Ga je buiten het hoogseizoen naar de Cycladen, dan heb je sowieso weinig last van andere toeristen. Dit betekent dat je optimaal van de prachtige omgeving van deze sfeervolle eilanden kunt genieten.

 

De Schotse Hooglanden


Schotland is niet zo populair als vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen, maar dit is eigenlijk best raar. Het land is namelijk groen, lekker rustig en de Schotten zijn erg vriendelijk en gastvrij. Wil jij de onontdekte vakantiebestemming Schotland op je bucketlist zetten? Maak dan zeker een notitie van de Schotse Hooglanden in je vakantieplan. De Schotse Hooglanden worden ook wel de Highlands genoemd en behoren tot de mooiste natuurbestemmingen van Europa. De Highlands zijn een must om te bezoeken, maar zeker voor de natuurliefhebber. Het is niet voor niets dat hier veel natuurfilms opgenomen zijn…

 

Noorwegen


Een andere bijzondere vakantiebestemming binnen Europa, is Noorwegen. Noorwegen is een heel veelzijdig land. In het land vind je grote, bruisende steden, maar ook prachtige natuurgebieden. Absoluut een must: de Noorse fjorden. National Geographic heeft de Noorse Fjorden al meerdere keren uitverkozen tot de mooiste plek op aarde en dit is zeker niet voor niets. De eeuwenoude fjorden zijn simpelweg prachtig.
 Wil je er zo veel mogelijk zien? Kies dan voor een cruise langs de Noorse kust.

 

Kroatië


Tot slot kun je ook Kroatië op je bucketlist zetten. In het land vind je diverse leuke steden, maar kun je ook van de groene en nog vrij ruige natuur genieten. Zeker als je het leuk vindt om te wandelen en/of te mountainbiken in de natuur, is Kroatië een aanrader om eens te bezoeken. Heb je al een vakantie geboekt naar dit veelzijdige land, dan raden wij je zeker aan om Nationaal Park Plitvice in je reisplan te verwerken. Dit natuurgebied is onwaarschijnlijk mooi, onder andere door de zestien heldere meren die je in het gebied vindt. Ook erg bijzonder: er zijn maar liefst negentig watervallen in Nationaal Park Plitvice, waarvan er eentje zelfs 78 meter hoog is.


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *