Travel Blog

jun 09

De Stoerste Vaderdagbestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Met Vaderdag in aantocht is er natuurlijk geen mooier cadeau te bedenken dan een vader-zoon trip voor die reislustige pa van je. Stoer, actief, ‘mannen onder elkaar’… Op zoek naar de ultieme vader-zoonbestemming? Deze 7 suggesties helpen je op weg! Overigens zijn deze bestemmingen natuurlijk net zo geschikt voor vaders met stoere dochters.

1. Vissen in de Noorse Fjorden

Vissen doe je natuurlijk bij uitstek met je vader. Daarbij droomt elke sportvisser van dat pittoreske plaatje van helder fjordenwater vol zalm en forel tegen een panoramische achtergrond. Het Noorse eiland Uløya in de Lyngdenfjord, middenin het Noordpoolgebied voldoet helemaal aan dit plaatje. Met wat geluk, wanneer je er verblijft van eind augustus tot april, spot je ook nog het Noorderlicht vanaf deze locatie. Extra avontuurlijk: je bereikt Uløya alleen met een veerboot vanaf het vaste land van Rotsund.

 

2. De ruige natuur van de Schotse Hooglanden

Vind de oerman in je terug tijdens een vader-zoonvakantie in Schotland, het land van de échte mannen! Mits zoonlief oud genoeg is hoort er in ieder geval een whiskyproeverij op het programma. Maar ook er op uit gaan in de Highlands is een must. Maak een uitgebreide fourwheeldrive tocht door een van de nationale parken bijvoorbeeld. Waan je samen even ‘Braveheart’ en bezoek ook het indrukwekkende kasteel van Stirling. Je zal er een kilt van willen dragen!

 

3. Barcelona als ultieme voetbalstad

Boys will be boys en dus bestaat er een grote kans dat vader en zoon hun voetbalpassie delen. Mekka van het Zuid-Europese topvoetbal blijft absoluut Barcelona, met het legendarische Camp Nou. Hier vonden grootheden als Messi en natuurlijk onze eigen Johan Cruijff hun thuisbasis. Na een uitgebreid bezoek aan het stadion pakken jullie de fiets om gemakkelijk tussen de highlights van deze heerlijke stad te manoeuvreren. De dag afsluiten in stijl op een terrasje aan de Ramblas onder het genot van een Spaans wijntje en de heerlijkste tapas.

 

4. Op Safari in Zuid-Afrika

Met je pa kamperen is sowieso een toffe ervaring, laat staan wanneer dat tussen de big five is. Zuid-Afrika telt vele wildreservaten waar het Timbavati reservaat er één van is. Verblijf er samen in een lodge middenin het park. Houd je camera in de de aanslag; met een beetje geluk lopen olifanten en giraffen vlak langs je tent. En buiten de safari kun je in Zuid Afrika uiteraard nog veel meer stoere activiteiten ondernemen. Het wordt in ieder geval een stoere vader-zoon belevenis die je voor altijd bijblijft.

 

5. Proosten in Praag

De Tsjechen weten wel raad met hun ‘Tsjechisch goud’. Onder het genot van een goede Tsjechische pivo (pint) bijpraten doe je bij voorkeur in sfeervol Praag. Met keuze uit zo’n 500 verschillende bieren ben je nog wel even zoet. Zo’n pivo moet natuurlijk wel verdiend worden. Voordat je je aan een tocht waagt langs de vele bierlokalen in het historische centrum is daarom wat actie wel gewenst? De rivier de Sávaza stroomt ten Zuid-Oosten van Praag, door een schilderachtige omgeving met diepe wouden en sprookjesachtige kastelen. De rivier is bij uitstek geschikt voor kanotochten en rafting. Let op, de rivier kent een aantal pittige stroomversnellingen die de adrenaline door je lijf doet stromen.

 

6. Outdoor sportvakantie in het Tiroler dal

Sportieve vaders doe je vanzelfsprekend een plezier met een actieve vakantie. Tirol is dan dé bestemming, want het is zeker meer dan alleen een populair wintersportoord. In Tirol zit je het hele jaar door goed voor een superactieve vader-zoon ervaring. Raften, mountainbiken, bergbeklimmen, paragliden… you name it. Rond Vaderdag domineert het groen de Oostenrijkse Alpen en dat levert überhaupt prachtige plaatjes op. Samen genieten van de frisse berglucht dus!

 

7. What happens in Vegas…

Houdt jouw vader wel van een goede pot poker? Streep die reis naar Las Vegas van je bucket list af door er samen met pa een bezoek aan te brengen! Niets is te gek in ‘The City of Lights’. Om de vader-zoon Vegas trip enigszins classy te houden, blijf je natuurlijk niet te lang in de casino’s plakken. Wel doen: een klein gokje wagen, dineren in één van de vele toprestaurants, een spectaculaire show bijwonen, even buiten de stad ‘ziplinen’ van een berg en (als het budget het toelaat) een helivlucht over de Grand Canyon als ultieme afsluiter.

Gepost in Top 10's | 5451 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *