Travel Blog

mrt 29

7 Activiteiten in Kaapstad voor thrill-seekers

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages, Top 10's | geplaatst door Dorienke Blom

Als je in Kaapstad bent kun je natuurlijk niet alleen maar luieren op het strand, er is ook voldoende om te zien en vooral om te doen. Hier zijn 7 activiteiten voor een lekkere adrenaline kick!

Bungeejumpen

Ja ja, één van de hoogste bungeejumps van de wereld is gevestigd in Zuid-Afrika. Het ligt op zo’n 6 uur rijden van Kaapstad, maar dat betekent niet dat je hem mag overslaan! Het gaat hier om de Bloukrans Bridge in Tsitsikamma National Park aan de Garden Route. Een leuke combinatie dus met de mooie tuinroute. Het is maar liefst 216 meter pure adrenaline wanneer je naar beneden springt. Twee. Honderd. Zestien. Meter.

 

Ziplinen

Een andere leuke activiteit is ziplining. Het is een half uurtje rijden van het centrum van Kaapstad. Het zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Dit is ook een van de langste ziplines in de wereld, dus de adrenalinejunkies kunnen hier hun geluk niet op. De enige manier om de top van het platform te bereiken is via een off-road 4×4 auto, dit is al een leuk avontuur om mee te beginnen.

 

Sandboarden

De meeste mensen gaan in de winter naar Kaapstad, wat betekent dat het hier (in Zuid-Afrika) zomer is. Maar helaas sla je dan wel thuis je wintersportvakantie over. Een goede vervanging is dan het sandboarden. Een leuke activiteit in de zandduinen. Het enige wat je nodig hebt om dit te doen is een paar basisinstructies, een positieve houding en een splash zonnebrand en je bent klaar om de zandduinen af te glijden.

 

Quad bike rijden

Wil je graag crossen door de zandduinen of op de wat moeilijkere, modderige wegen, dan is quad biken wat voor jou! Dit geeft je een kick die je niet snel zult vergeten. Het is een hele ervaring om de natuur zo mee te maken. Vaak duurt dit 1 à 2 uur, maar een plezier zul je hebben in die tijd. En je hoeft er geen speciale skills voor te hebben, dus iedereen kan dit doen.

 

Raften

Wil je liever wat verkoeling, dan is raften een goede optie. Niet alleen is dit een spannend avontuur, je zult ook genieten van de mooie uitzichten tijdens je tocht. Dit kun je op ongeveer anderhalf uur rijden van Kaapstad doen in de Breede River.

 

Kajakken

Een iets rustige wateractiviteit in vergelijking met raften is kajakken. Het leuke is dat je dit kan doen tussen de walvissen. Als je de walvissen wilt spotten kan dit het beste tussen augustus en september. Het neemt ongeveer 2 uur in beslag, en het kan in Hermanus of gewoon in Kaapstad.

 

Duiken met haaien

In de Zuid Afrikaanse wateren zwemmen niet alleen walvissen, maar ook witte haaien. De Afrikaanse haaienhoofdstad Gansbaai ligt ongeveer 2 uur ten zuidoosten van Kaapstad, en is goed bereikbaar. De grootste thrill seekers dalen in een kooi af tot onder de waterspiegel, om imposante great whites tot binnen aanraakafstand te zien naderen.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages, Top 10's | 1220 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *