Travel Blog

feb 03

De Meest Bizarre Natuurlandschappen ter Wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het blijft fascinerend. Als je denkt alles al gezien te hebben, laat Moeder Natuur weer een nieuwe glimp van haar creativiteit zien. Alsof ze wil dat we de hele wereld over reizen, heeft ze op diverse plekken unieke easter eggs verstopt in haar natuurlandschappen.

Dit zijn slechts tien voorbeelden van unieke natuurverschijnselen, maar Moeder Natuur heeft uiteraard veel meer paaseieren verstopt.

Danxiagebergte, China

Door erosie heeft het Danxiagebergte niet alleen unieke vormen, maar op sommige plekken ook prachtige kleuren gekregen. Niet voor niets is het gebergte uitgeroepen tot werelderfgoed.

natuur-danxia

Guelb er Richat, Mauritanië

Om het Oog van de Sahara, of Guelb er Richat, goed te kunnen waarnemen, kun je het beste een vliegtuig nemen. Deze unieke, drie kilometer grote woestijncirkel is namelijk het beste vanuit de lucht (en zelfs vanuit de ruimte) te zien.

natuur-richat

Antelope Canyon, Amerika

In de Amerikaanse staat Arizona hebben modderstromen 40 meter diepe kloven gesleten in het zachte gesteente. Dit zorgt voor prachtige rotsformaties, zeker in perioden met weinig regen.

natuur-antelope

Chocolate Hills, Filipijnen

In een beboste omgeving op het Filipijnse eiland Bohol staan iets meer dan 1.250 kegelvormige, vrijwel identieke heuvels. Zodra het gras verdort, krijgen de 50 meter hoge heuvels een chocoladebruine kleur.

natuur-bohol

Ischigualasto, Argentinië

Dit Argentijnse natuurpark wordt ook wel ‘de vallei van de maan’ genoemd. Hier vind je niet alleen bizarre natuurlandschappen, maar kun je ook zomaar over een dinosaurusskelet struikelen.

natuur-ischigualasto

Gruta do Lago Azul, Brazilië

Niet ver van de Braziliaanse grens met Paraguay krijgt het water in Gruta do Lago Azul, waar metershoge stalactieten aan het plafond hangen, door de lichtinval een opvallend blauwe kleur.

natuur-lago-azul

Tsingy de Bemaraha, Madagaskar

In dit karstlandschap op Madagaskar staan indrukwekkende kathedralen van kalksteen. De unieke flora en fauna van Tsingy de Bemaraha zijn al sinds 1990 beschermd als UNESCO werelderfgoed.

natuur-madagaskar

Giant’s Causeway, Noord-Ierland

Op meerdere plekken ter wereld zijn gelijksoortige rotsformaties te zien, maar het 40.000 basalt-zuilen tellende Giant’s Causeway is toch wel de grootste en meest bekende.

natuur-giants-causeway

Wulingyuan, China

Meer dan 3.000 zandstenen zuilen steken soms wel 200 meter uit, boven het toch al mooie landschap van de Chinese provincie Hunan.

natuur-wulingyuan

The Wave, Amerika

Nog een voorbeeld van de schoonheid van erosie. Rond het middaguur is The Wave op haar mooist, want dan zijn er vrijwel geen schaduwen te zien in het golvende landschap.

natuur-the-wave

Foto Guelb el Richat via Wikipedia, Gruta do Lago Azul door Renato, overige foto’s via Shutterstock.

Gepost in Top 10's | 13535 keer gelezen

Tags: , , , , , , ,


Reacties

Driky Nijeboer26/02/2014 15:46

Gods Window in Zuid Afrika


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *