Travel Blog

feb 24

Geheime alternatieven voor toeristische wereldwonderen

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Sommige wereldwonderen zijn zó indrukwekkend, dat ze jaarlijks enorme aantallen toeristen weten aan te trekken. Soms zelfs zoveel, dat het massatoerisme een deel van de charme van deze bezienswaardigheden verpest. En dat terwijl er voor veel wereldwonderen een vergelijkbaar alternatief bestaat. We geven je vijf voorbeelden.

Madain Saleh, Saudi Arabië

Alternatief voor: Petra, Jordanië
Waar jaarlijks zo’n 600.000 toeristen naar de anieke stad Petra reizen, wordt Madain Saleh door ‘slechts’ enkele duizenden per jaar bezocht. De rotsstad in Saudi Arabië is iets lastiger bereikbaar dan het vergelijkbare wereldwonder in Jordanië, maar voor wie het massatoerisme graag ontloopt is dat juist wellicht een uitkomst.

alt-madain-saleh
Foto via Wikimedia Commons

El Djem, Tunesië

Alternatief voor: Colosseum, Italië
Het Colosseum in Rome is het grootste Romeinse amfitheater ter wereld, maar de arena van El Djem in Tunesië is niet veel kleiner. Het aantal toeristen dat in dit amfitheater rondloopt is echter wél veel kleiner. Ook in Nimes en Arles (beide in Frankrijk) kun je enorme amfitheaters bezoeken. Deze arena’s zijn zelfs nog in gebruik, voor onder meer toneelstukken en concerten.

alt-el-djem

Choquequirao, Peru

Alternatief voor: Machu Picchu, Peru
Op meerdere vlakken is Choquequirao vergelijkbaar met Machu Picchu. Het zijn beide voormalige Inca-steden, niet ver van Cusco (Peru) en, vanwege de ligging op grote hoogte, enkel bereikbaar zijn na een wandeling van een dag of twee. Met een oppervlakte van 18 vierkante kilometer is Choquequirao zelfs nog iets groter dan het veel meer toeristische Machu Picchu.

alt-choquequirao
Foto: Wikimedia Commons

Saqqara, Egypte

Alternatief voor: Gizeh, Egypte
Saqqara is een Oud-Egyptische necropolis, niet ver van Caïro. In Gizeh vind je de wereldberoemde piramiden van Cheops en Chefren, maar de piramide van Djoser in Saqqara is – ondanks dat deze de helft kleiner is – bijna net zo imposant. Naast de piramide van Djoser vind je in Saqqara nog veel meer eeuwenoude overblijfselen en ruïnes.

alt-saqqara

Capital Gate, Verenigde Arabische Emiraten

Alternatief voor: Toren van Pisa, Italië
Ga je alleen naar Pisa om de scheve toren te bekijken? Dan kun je beter afreizen naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, want daar staat de meest scheve toren ter wereld. De omgeving van de 160 meter hoge Capital Gate is misschien niet zo charmant als Piazza dei Miracoli, maar de toren staat met een afwijking van 18° wel vier maal zo schuin als de beroemdste scheve toren ter wereld.

alt-capital-gate

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Top 10's | 16989 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *