Travel Blog

jul 21

Idyllische eilanden op minder dan 6 uur vliegen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Met je voeten in het zand, terwijl je over je cocktail heen uitkijkt op de azuurblauwe kustlijn van een tropisch eiland – wie wil dat nou niet? Het enige nadeel: het is zover vliegen… De Seychellen? Dertien uur. Naar Hawaï vliegen kost je 22 uur, Bora Bora zelfs 32 uur.

Gelukkig liggen er een groot aantal ‘light-versies’ van deze tropische verrassingen een stuk dichter bij huis. En dat light tegenwoordig ontzettend goed smaakt, bewijzen deze 5 idyllische eilanden.

Azoren

Een vlucht naar de Portugese eilandengroep de Azoren duurt iets meer dan vier uur. Bij veel vakantievluchten maak je een overstap in Lissabon, maar af en toe biedt SATA ook directe vluchten vanaf Schiphol. Vanaf Düsseldorf vlieg je met Air Berlin rechtstreeks op João Paulo II, de internationale luchthaven van de Azoren.

azoren

Malta

Ingesloten tussen Sicilië en de Tunesische kust ligt de populairste duikbestemming van Europa. De wateren rondom Malta en het aangrenzende Gozo zijn bijzonder helder en de vaak rotsachtige kustlijn poseert gewillig voor je vakantiefoto’s. Vanaf Eindhoven of Amsterdam vlieg je in ongeveer drie uur naar Malta.

malta

Kaapverdië

In ongeveer zes uur brengt Transavia je naar Ilha do Sal. Dit is één van de zeventien eilanden van Kaapverdië, dat een paar honderd kilometer voor de kust van Senegal ligt. Kaapverdië staat bekend als surfparadijs en heeft – voor een eilandengroep – een gevarieerd landschap. Van een zandwoestijn tot een ruig berggebied, en van een groene rotskust tot tropische zandstranden, je vind het hier allemaal.

kaapverdie

Kefalonia

De Griekse eilanden behoren tot de mooiste van de Middellandse Zee. Maar welke van de ruim 6.000 kies je dan?
Kefalonia maakt naar ons idee de meeste kans – rechtstreekse en voordelige vluchten vanaf Schiphol, prachtige goudgele zandstranden en een toerismeniveau dat nog niet de soms bijna vervelende hoogte van -pakweg- Kreta heeft bereikt.

kefalonia

Madeira

Net als op de Azoren en Kaapverdië praat men ook hier Portugees. Madeira ligt een paar honderd kilometer ten noorden van de Canarische Eilanden, ter hoogte van de Marokkaanse stad Casablanca. Het eiland staat bekend om haar weelderige natuur, de bijnaam van Madeira is ‘het Bloemeneiland’. Voor een zandstrand kun je echter beter één van de eerdergenoemde eilanden kiezen, deze komen op het vulkanische Portugese eiland vrijwel niet voor.

madeira

Gepost in Top 10's | 30216 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *