Travel Blog

jul 07

De Mooiste Musea Ter Wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

De meeste musea staan vooral bekend om hun prachtige collecties, maar sommige musea vallen ook op dankzij een uniek museumgebouw. Fraaie kunst mag immers ook in een mooi jasje zitten. Dit zijn tien van de mooiste museumgebouwen ter wereld.

1  National Art Center, Tokyo

Achter de golvende glasfacade van Kisho Kurokawa zit één van de grootste expositieruimtes van Japan verstopt. Het museum heeft opvallend genoeg geen eigen vaste collectie, maar stelt wisselende exposities tentoon.

2  Hermitage, Sint Petersburg

De Hermitage is, met meer dan 3 miljoen objecten, een van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. Zo’n collectie verdient een prachtig gebouw, dat het met (onder meer) het 18e-eeuwse Winterpaleis ook heeft gekregen.

 

3  Guggenheim Museum, Bilbao

Frank Gehry is wereldberoemd vanwege zijn in het oog springende creaties. Het Guggenheimmuseum in Bilbao is één van zijn meest opvallende werken, al zal die titel ongetwijfeld worden overgenomen door het nog in aanbouw zijnde Guggenheim Abu Dhabi.

 

4  Museu de Arte Contemporânea, Niteroi

Het op een UFO lijkende gebouw van het Museum voor de Hedendaagse Kunst in het Braziliaanse Niteroi is ontworpen door de lokale architect Oscar Niemeyer.

 

5  Potalapaleis, Lhasa

Ooit was Potala het winterpaleis van de dalai lama, maar tegenwoordig doet het schitterende gebouw dienst als het grootste museum van Nepal.

 

6  Bundeswehrmuseum, Dresden

Het gebouw van het Militärhistorisches Museum der Bundeswehr in Dresden is een mix van klassiek en modern. De opvallende, halftransparante pijlpunt staat symbool voor de overgang van oude naar moderne oorlogsvoering.

 

7  Museum voor Islamitische Kunst, Doha

Op een oppervlakte van liefst 45.000 m2 wordt Islamitische kunst uit 14 eeuwen tentoongesteld. Daarmee is het museum in Doha de grootste in zijn soort.

 

8  Salvador Dalí Museum, Figueres

De unieke, kunstzinnige collectie van het Salvador Dalí Museum in het Spaanse Figueres matcht bijzonder goed met het opvallende gebouw.

 

9  Museu de les Ciències Príncipe Felipe, Valencia

Dit Wetenschapsmuseum in Valencia maakt deel uit van Ciudad de las Artes y Ciencias, een cultureel-wetenschappelijk complex dat vrijwel volledig werd ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava.

 

10  Ordos Museum, Kangbashi

Midden in de Gobi-woestijn ligt de 500.000 inwoners tellende stadsregio Ordos. De lokale blikvanger is het Ordos Museum, dat jaarlijks meer bezoekers trekt dan er in het voormalige spookstadje Kangbashi wonen.


Foto via MAD

Gepost in Top 10's | 2321 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *