Travel Blog

mei 25

De Mooiste Skylines ter Wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Bij een ondergaande zon de contouren van een stad bewonderen is misschien wel het mooiste moment tijdens je citytrip. Een futuristische skyline met wolkenkrabbers die letterlijk verdwijnen in de wolken of een uitzicht over een stad waarbij je wegdroomt naar vervlogen tijden: wat is jouw favoriet? We zoeken het deze keer hogerop en tellen af, de 10 meest indrukwekkende skylines van de wereld.

10 Londen

Zelfs wanneer je nooit in Londen bent geweest, herken je de Londense iconische skyline uit duizenden. Prachtige klassieke gebouwen als de Big Ben en St. Paul’s Cathedral worden afgewisseld met futuristische bouwwerken als de ‘Gherkin’, The Shard en Londen Eye. Critici zeggen dat het niet lang gaat duren voordat de skyline van Londen drastische zal veranderen vanwege een aantal bouwplannen voor gigantische wolkenkrabbers. Komt dat dus zien voordat het te laat is!

Londen skyline

 

9 Tokio

De Tokio Tower is bijna wat de Eiffeltoren voor Parijs is. Een skyline zonder deze typische landmark van de Japanse hoofdstad is ondenkbaar. Omringd door tientallen wolkenkrabbers is deze toren een stralend middelpunt van de stad, vooral wanneer de avond valt en de toren nog eens extra belicht wordt. De wolkenkrabbers van Tokio zijn relatief laag vanwege aardbevingsgevaar. Dat brengt ook andere voordelen met zich mee: vanuit het hoger gelegen Bunkyo Civic Center geniet je van de skyline met op de achtergrond de top van de Fuji berg.

Tokio skyline

 

8 Moskou

Onderschat Moskou niet wanneer het gaat om indrukwekkende skylines. De stad zal je aangenaam doen verrassen. Zeker 7 van de 10 hoogste gebouwen van Europa vind je allemaal binnen één uitzicht over de stad. Met de ‘Zeven Zussen’ wilde toenmalige leider Stalin een statement maken en, eerlijk is eerlijk, dat is zeker gelukt. Van de hoogste universiteit tot het meest luxueuze en hoogste Sovjethotel; alle hoogbouw is gekenmerkt door de mix van barokke én Amerikaanse bouwstijl.

Moskou skyline

 

7 Dubai

Dubai is inmiddels wereldberoemd om zijn nog steeds groeiende skyline. De meest futuristische architectuur kan niet hoog genoeg de lucht in gaan, zo bewijst deze wereldstad middenin de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf het water van de Dubai Marina is de skyline goed te bewonderen. Spot onder anderen de Burj Khalifa, dat met zijn 828 meter nog steeds het hoogste gebouw van de wereld is.

skyline dubai

 

6 Panama City

De hoogbouw van Panama City, vlak aan de zee, levert op zijn minst een bijzonder plaatje op. Panama city is een groeiende stad en een van de belangrijkste handelscentra van Centraal Amerika. Dat zie je ook af aan het jaarlijks groeiende aantal wolkenkrabbers. Gelukkig worden door de welvaart ook steeds vaker historische bouwwerken – die tegenwoordig zowel letterlijk als figuurlijk in de schaduw staan – gerestaureerd. Bijzonder: geniet vanuit de jungle van Parque Natural Metropolitano van het mooiste uitzicht over de stad.

Panama Skyline

 

5 Shanghai

Shanghai kan je in de avond wat verwarren; ben je nu in China’s grootste stad of in een gigantisch themapark beland? Avond na avond is de skyline toneel voor de wonderbaarlijke LED lichtshows. Vanaf de waterkant van de Bund heb je het mooiste uitzicht op dit spektakel. Nieuw icoon voor de skyline van de stad is de Shanghai Tower. Naar verwachting wordt deze 632 meter hoge wolkenkrabber in juni 2016 officieel geopend. Het is dan de op een na hoogste wolkenkrabber van de wereld.

Shanghai Skyline

 

4 Singapore

Londen in niet de enige wereldstad met een heus reuzenrad midden in het centrum. Vanuit The Flyer, Singapore’s eigen Londen Eye, heb je een geweldig uitzicht over de bizarre stad, met onder andere het Marina Bay Sands. Het is het beroemdste resort hotel van de stad en sinds 2010 bepalend voor de skyline van Singapore. De drie hoteltorens worden met elkaar verbonden door een imposant dakterras met een oppervlakte van 12.400 m2, SkyPark. Genieten van de skyline doe je daar in optima forma; vanuit het water van de infinity pool. Zo’n overweldigende duik op 200 meter hoogte is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Singapore skyline

 

3 New York

Een lijstje met indrukwekkende skylines is natuurlijk nooit compleet zonder die van de Amerikaanse hoofdstad. Nog altijd favoriet is het dakterras ‘Top of the Rock’ op een van de wolkenkrabbers van het Rockefeller Center. De skyline van downtown Manhattan is volgens velen hier nog altijd op zijn mooist. Natuurlijk bewonder je vanaf hier ook het Empire State building, een van de beroemdste landmarks van de New Yorkse skyline. Tijdens een boottocht over de Hudson Rivier bewonder je de skyline in al zijn klassieke pracht en praal, mét uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

New York skyline

 

2 Hong Kong

Hong Kong drukt zomaar New York naar de derde plaats, maar daar is alle reden voor. Alhoewel New York meer wolkenkrabbers telt, staan die in Hong Kong dichter bij elkaar en lijken ze elkaar bijna van de twee stadseilanden af te willen duwen. Vanaf Victoria Peak heb je een mooi uitzicht over de stad, met op de achtergrond glooiende groene heuvels. Bij nacht kijk je je ogen uit vanaf het water van de Victoria Harbour.

Hong Kong skyline

 

1 Himalaya

Geen wolkenkrabber kan tippen aan het majestueuze natuurschoon van de Himalaya, in het grensgebied van Pakistan, India, Tibet, Bhutan en Nepal. We denkt dat de meest indrukwekkende skyline die van een van de wereldsteden is, heeft het mis. Vanuit welke windrichting je ook kijkt, het uitgestrekte Himalayagebergte blijft nooit vervelen. Tropische wouden wisselen af met savanne en natuurlijk gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Wie ooit de top van de Mount Everest mag bereiken, heeft vanaf ‘het dak van de wereld’ uitzicht over de meest geweldige skyline mogelijk.

Himalaya

Gepost in Top 10's | 4184 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *