Travel Blog

jun 14

Plekken om de zomer te ontlopen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Niet iedereen is fan van hoge temperaturen. Hitte-haters kunnen de warmere landen rondom de Middellandse Zee het beste proberen te ontlopen tijdens hun vakantie, maar zelfs in Nederland zijn tropische temperaturen mogelijk. Nu komt het niet vaak voor dat het weken achter elkaar boven de dertig graden zal worden, maar ook in ons kikkerlandje is dat mogelijk. Als je de hitte zoveel mogelijk wilt ontlopen, kun je natuurlijk gaan voor een vakantiebestemming waar het niet te warm is.

Oslo, Noorwegen

Allereerst is er het prachtige Oslo. De Noorse hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden en wordt gezien als een van de mooiste steden van Scandinavië. Eén van de redenen om naar het mooie Oslo te gaan? Het is er nooit heel erg warm, dus ideaal als je op zoek bent naar een koele én coole bestemming. In de zomermaanden wordt het hier maximaal twintig graden. Op die manier kun je gemakkelijk nog de stad in zonder last te krijgen van de hitte. Wist je overigens dat er maar liefst vijftig verschillende musea te vinden zijn in deze stad? In Oslo zul je je dan ook zeker niet vervelen!

 

Stockholm, Zweden

Een andere Scandinavische optie is Stockholm. De Zweedse hoofdstad is qua temperatuur te vergelijken met Oslo. Het zal niet veel hoger dan twintig graden worden in de zomer en in de winter kun je rekenen op een temperatuur rond het vriespunt overdag. Overigens is het in de winter ook ontzettend mooi in Stockholm. In de zomer is het prettiger om op pad te gaan, omdat het dan niet te warm, maar ook niet te koud is. Bezoek één van de vele musea, wandel door het oude centrum Gamla Stan, of probeer het aantal eilandjes in en rondom de stad te tellen.

 

Sydney, Australië

Wil je toch liever wat verder van huis? Overweeg dan Sydney als bestemming. Tijdens de zomer kan de temperatuur in de Australische miljoenenstad oplopen tot ver boven de 30 graden, maar tijdens onze zomermaanden is het daar juist winter. En dan is het daar, met 15 tot 22 graden, erg aangenaam. In juli, augustus en september valt er bovendien de minste neerslag, dus dat zijn de beste maanden om erheen te reizen.

 

La Paz, Bolivia

Dan is er nog Bolivia, een land dat erg geliefd is onder veel reizigers. Je kunt dan bijvoorbeeld naar La Paz, dat samen met Sucre wordt gezien als hoofdstad van het land. Het leuke is dat de stad wel erg zonnig is, maar niet ontzettend warm. Wanneer het bij ons zomer is, is het daar winter en liggen de temperaturen rond de veertien graden. Ideaal dus, als je lekker op pad wilt. Let wel op dat je in La Paz op 3600 meter hoogte zit. Dit betekent dat je sneller uitgeput raakt, dus als je bijvoorbeeld een slechte conditie of astma hebt, is dit wellicht niet de beste plek voor jou.

 

Port Elizabeth, Zuid Afrika

Ook Zuid-Afrika is een geweldig vakantieland. Het is vooral bekend als safari-bestemming, al is dat voor warmte-ontlopers niet ideaal. Zo is het in het Krugerpark behoorlijk warm, want daar wordt het in juli/augustus al snel 25 tot 30 graden. De steden Johannesburg en Kaapstad kunnen alternatieven zijn, maar denk ook eens aan Port Elizabeth. In PE, of Die Baai, kun je genieten van temperaturen tot zo’n twintig graden juli of augustus.

 

Buenos Aires, Argentinië

Het langgerekte Argentinië heeft vakantieaanbod in iedere temperatuurcategorie. Hoe verder je naar het noorden zit, hoe warmer het daar is, omdat dit dichterbij de evenaar is. Als je kiest voor Buenos Aires, zit je in ieder geval goed tijdens (onze) zomermaanden. Het wordt daar dan ongeveer vijftien tot negentien graden, wat ideaal is voor reizigers die lekker rond willen kijken in de stad. En dat er in Buenos Aires genoeg te zien is, is zonder meer een understatement.

 

Nuuk, Groenland

Bij de échte hittehaters moet het bijzondere Nuuk zonder twijfel op de bucketlist staan. Met 17.000 inwoners is het één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, en met een gemiddelde zomertemperatuur van 11 graden ook één van de koudste. Nuuk is het vertrekpunt van vele unieke outdooractiviteiten die je tot laat in de avond kunt plannen, want in de zomer blijft het lang licht.

 

Christchurch, Nieuw Zeeland

De spreekwoorden ‘al het mooie komt van ver’ en ‘voor wat hoort wat’ gaan beide op voor het betoverend mooie Nieuw-Zeeland. Met een reistijd van ongeveer een dag ligt het het allesbehalve naast de deur, maar de schitterende Nieuw Zeelandse natuur maakt die reistijd meer dan goed. Christchurch is een fantastische plek om een busje te huren, en per dag te gaan kijken waar je uitkomt. Het klimaat zit dan ook mee. Tijdens onze zomermaanden ligt de temperatuur er rond de twaalf graden, wat prima is als je niet houdt van warmte maar ook geen fan bent van echte kou. Je vindt hier vooral prachtige botanische tuinen en grote parken. Het is er in ieder seizoen lekker zonnig en er valt weinig neerslag. Houd er wel rekening mee dat er wel vaak behoorlijk wat wind staat of kan staan. Ook de warmste maanden zijn nog niet erg heet, namelijk rond de 22 graden, wat voor velen prima te doen is.

Gepost in Top 10's | 10822 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *