Travel Blog

dec 06

Deze steden pakken uit met Oud & Nieuw

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

De overgang naar het nieuwe jaar wordt over de hele wereld gevierd, maar sommige steden pakken tijdens Oud & Nieuw nog eens extra uit. Tienduizenden euro’s aan siervuurwerk, wereldberoemde DJ’s en groots opgezette feestlocaties behoren in deze steden tot de middelen om feestvierders te vermaken.

1. Rio de Janeiro, Brazilië

Niet in een winterjas met dikke sjaal, maar in een zwembroek op een strand tijdens de nieuwjaarsnacht naar een vuurwerkshow kijken? Dat kan in Rio de Janeiro, waar jaarlijks duizenden mensen samenkomen op Copacabana. Dat Brazilianen experts zijn in feestvieren zie je vooral tijdens carnaval, maar Oud & Nieuw wordt hier ook dankbaar aangegrepen als reden voor een indrukwekkend feest.

 

2. Londen, Engeland

Kerst in Londen is groots, maar Oud & Nieuw is zo mogelijk nog grootser. Het nieuwjaarsfeest is één van de grootste festiviteiten van het jaar in Londen en wordt knallend afgesloten met een indrukwekkende vuurwerkshow boven de rivier de Thames. Deze show wordt overigens ieder jaar live uitgezonden door de BBC.

 

3. Sydney, Australië

Het Australische Sydney mag als één van de eerste steden ter wereld 2016 verwelkomen. Hier begint de vuurwerkshow bij het beroemde Opera House acht uur voordat bij ons de champagneflessen worden ontkurkt. Wil je écht de allereerste zijn? Reis dan naar de Polynesische eilandengroep Samoa, dan ligt je nog eens drie uur voor op de ruim één miljoen feestvierders in Sydney. Op Amerikaans Samoa, dat opmerkelijk genoeg slechts 100 kilometer van Samoa ligt, wordt als laatste Nieuwjaar gevierd.

 

4. Goa, India

Goa is de nummer één feestprovincie van India. Vooral tijdens nieuwjaar komen er duizenden feestvierders vanuit alle hoeken van de wereld naar Goa om los te gaan op één van de lokale strandfeesten, waar zowel Bollywoodmuziek als westerse dance wordt gedraaid. Met name Baga, Candolim en Vagator, in Noord-Goa, staan bekend als toplocaties voor een uniek nieuwjaarsfeest.

 

5. Hong Kong

Waar een klein land groot in kan zijn, wordt tijdens de nieuwjaarsnacht duidelijk in Hong Kong. Dan kijken de 7,5 miljoen inwoners van de Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China gelijktijdig naar de lucht, waar het nieuwjaar met een spectaculaire vuurwerkshow boven Victoria Harbour wordt ingeluid.

 

6. New York, Verenigde Staten

In the Big Apple vieren ze de komst van het nieuwe jaar op onovertroffen wijze. Gezamenlijk aftellen op Time’s Square is een happening op zich, maar als je liever niet de drukte op wilt zoeken kan dat natuurlijk ook. Bezoek dan één van de vele New Years Eve-party’s, die op grote hoogte in wolkenkrabbers worden georganiseerd, en kijk vanaf daar uit over een feestvierend New York.

 

7. Edinburgh, Schotland

Wij vieren Oud & Nieuw, Edinburgh viert Hogmanay. Dit is een groot, driedaags straatfeest, waarvoor tot wel 150.000 mensen van over de hele wereld naar Schotland afreizen. Zowel de locals als de feesttoeristen worden vermaakt met concerten, lichtshows, een fakkeloptocht, nieuwjaarsduik en uiteraard een vuurwerkspektakel boven Edinburgh Castle.

 

8. Rotterdam

Rotterdam is op vele vlakken in opkomst, en zeker tijdens de jaarwisseling. Vanaf de Erasmusbrug wordt een vuurwerkshow van hoog niveau georkestreerd, waarmee de havenstad compleet wordt verlicht. Verder vinden er overal in de stad kleinere festiviteiten plaats, die doorgaan tot de vroege uurtjes.


Foto: HetNationaleVuurwerk.nl

 

9. Parijs, Frankrijk

Op de Champs-Elysee en Place de la Concorde in Parijs verzamelen duizenden feestvierders, om gezamenlijk de komst van het nieuwe jaar wordt gevierd. Het beste uitzicht van de avond heb je in 58 Tour Eiffel, het restaurant-op-hoogte in de Eiffeltoren. Helaas zijn de meeste tafeltjes al maanden van te voren besproken.

 

10. Dubai

Groot, groter, grootst – dat is Dubai. In de stad waar ieder record wordt gezien als een uitdaging, wordt ook het nieuwjaarsfeest elk jaar weer grootser. Niet zo zeer voor de inwoners zelf, want die hebben traditioneel niet zo veel met het westerse nieuwjaarsfeest – het Islamitische nieuwjaar vindt dit jaar namelijk in oktober plaats. Het wordt vooral gedaan om indruk te maken op het westen, en daarbij pakken de Emirati flink uit.

Gepost in Top 10's | 2472 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *