Travel Blog

jan 04

Bestemmingen die bij je goede voornemens passen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Miljoenen Nederlanders beginnen 2017 met de beste bedoelingen. Meer bewegen, minder eten en jezelf minder druk maken zijn ook dit jaar weer de populairste goede voornemens. En dat reizen kan helpen bij het volhouden van deze goede voornemens, laten deze zes bestemmingen zien.

Meer bewegen: Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon is gebouwd op zeven heuvels, en dat is duidelijk te merken als je door de stad loopt. Ook in het centrum is het continu heuveltje op, heuveltje af. Door de vele steile hellingen en stadstrappen krijg je voldoende beweging. Als je tenminste niet valsspeelt, door één van de funiculars (liften) of oude trammetjes te nemen.

Lissabon
Lissabon: één grote workout

 

Gezonder eten: Griekenland

De Mediterraanse keuken wordt gezien als de meest gezonde keuken ter wereld. Vooral in Griekenland eet je erg gezond, vanwege de enorme variatie, de portiegroottes en de grote hoeveelheden verse vis en groenten die in de Griekse gerechten zijn verwerkt. Andere gezonde keukens zijn de Vietnamese (2e) en de Japanse keuken op de derde plek. Dat laatste land heeft overigens de laagste gemiddelde BMI per inwoner, dus voor afvaltips waarvan de effectiviteit bewezen is kun je wellicht een bezoek aan Japan brengen.

Griekenland

 

Stoppen met roken: New York

Probeer jij, net als vele anderen aan het begin van dit jaar, te stoppen met roken? Breng dan een bezoek aan New York, en je bent er binnen no-time vanaf. Deze stad heeft een strikt antirookbeleid, je mag inmiddels op meer plekken niet dan wel roken. In restaurants en andere openbare gebouwen mag je (net als bij ons) geen sigaret opsteken, maar ook in de New Yorkse parken, stadsstranden en voetgangersgebieden en winkelstraten is roken verboden. En met de lokale tarieven ($14 per pakje) laat je de sigaretten al snel liggen.

New York
Roken in Central Park? De boete bedraagt $50.

 

Minder geld uitgeven: Krakau

Een vliegticket naar Krakau boek je al vanaf €26,- (per retour!), maar niet alleen de vliegtickets naar deze Poolse stad zijn goedkoop. In de meeste hotels en restaurants betaal je lachend de rekening, en bovendien worden de Krakause restaurants ook nog eens als beste gewaardeerd in heel Europa. De ideale budgetbestemming dus!

Krakau

 

Je minder druk maken: Curaçao

Relaxen zit in de Curaçaose genen. Haast en drukte lijken in het Caribisch gebied soms niet te bestaan, tranquilo is hier het sleutelwoord. Tijdens een bezoek aan Curaçao leer je al snel dat het soms best een tandje minder kan. En dat in een omgeving vol prachtige stranden, helder blauw water en een heerlijke temperatuur – hoe relaxed wil je het hebben?

curacao

 

Meer zien van de wereld: Chathameilanden

Heb jij je voorgenomen om in 2017 meer te gaan reizen? Dan kun je het beste op de Chathameilanden beginnen, want verder dan dit kun je niet komen. En de Nieuw-Zeelandse eilandengroep ligt niet alleen ruim 19.000 kilometer van huis, maar is ook nog eens bijzonder mooie bestemming.

Chathameilanden
Foto: Wikimedia Commons

Gepost in Top 10's | 956 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *