Travel Blog

okt 19

8 Tips voor een wintersport-vliegreis

Gepost in Top 10's | geplaatst door Miranda Muller

Met het vliegtuig op wintersport is snel en comfortabel. Als je het goed plant en regelt kun je binnen een paar uur, nadat je je huisdeur achter je hebt dicht getrokken, op de latten in de sneeuw staan. Zeker voor een shortski of weekend is reizen per vliegtuig ideaal. Wij vroegen de wintersportexperts van Snowplaza.nl om tips voor een geslaagde reis per vliegtuig naar de sneeuw.

1. Boek zo vroeg mogelijk

Oké, het is een ‘open deur’, maar het geldt zeker voor wintersportvluchten. Hoe eerder je erbij bent, hoe voordeliger je naar de sneeuw vliegt. Vooral de vluchten op donderdag en vrijdag en terug op zondagavond zijn populair voor een weekend wintersport. Boek je op tijd, dan vlieg je met een beetje geluk voor minder dan € 100,- naar diverse luchthavens in de Alpen. Vlieg je verder? Maak dan gebruik van deze tips.

wintersport-1

 

2. Vlieg vanaf een regionale luchthaven

Als je vliegt vanaf een regionale luchthaven zoals bijvoorbeeld Eindhoven of Rotterdam/Den Haag, dan ben je meestal minder tijd kwijt op de luchthaven zelf. Inchecken en de douane gaan hier vaak een stuk sneller. Ook heb je bij terugkomst eerder je bagage te pakken en zit je weer snel in de auto naar huis.

3. Kies voor een bestemming dichtbij de luchthaven

Ook dit klinkt logisch, maar veel mensen verkijken zich op de reistijd ter plaatse. Het voordeel van vliegen is snel teniet gedaan als je nog 3 uur moet reizen om op de plaats van bestemming te komen. Ga dus op zoek naar een bestemming in de buurt of een dorp dat een goede en snelle verbinding heeft vanaf de luchthaven.

4. Regel je transfer van tevoren

Bekijk vooraf de verschillende manieren om op je eindbestemming te komen. Met de bus, trein of taxi. Je kunt ook kiezen voor gecombineerde taxiritten. Hierbij deel je de taxi met andere reizigers die naar hetzelfde dorp afreizen. De taxi staat bij aankomst al op je te wachten en je bent snel op weg. In Oostenrijk kun je dit bijvoorbeeld boeken via Four Seasons Travel.

wintersport-3

 

5. Eigen materiaal mee of niet?

Check vooraf hoe het zit met je wintersportmateriaal. Bij Swiss kun je gratis een wintersportuitrusting meenemen in het vliegtuig, maar bij veel andere maatschappijen betaal je hiervoor extra. Dan is de vraag of huren ter plaatse niet gemakkelijker is en misschien ook wel goedkoper. Je kunt er ook voor kiezen je skiuitrusting thuis te laten ophalen en opsturen naar je accommodatie met organisaties als Travel Light. Je hoeft er dan ook niet mee te sjouwen; wel zo handig!

6. Stop kleding in je skitas of snowboardbag

Wat heb je nu eigenlijk nodig tijdens je wintersport? Je loopt de hele dag in je skipak en gaat daarna meestal in dezelfde outfit door naar de après-ski. Je ‘normale’ kleding heb je eigenlijk maar weinig aan, dus neem niet zoveel mee. Dat scheelt tevens in boekingskosten van je bagage. Indien je je eigen materiaal meeneemt kun je skitas of snowboardbag ook opvullen met kleding. Houd hierbij natuurlijk wel het maximale gewicht in de gaten. Je zult versteld staan hoeveel erin kan!

7. Bescherm je helm en goggle goed

Een groot gedeelte van de wintersporters draagt inmiddels een helm, wat erg goed is voor de veiligheid. Maar hoe neem je deze helm mee in het vliegtuig? Daarnaast is het belangrijk je skibril of goggle goed te verpakken, zodat deze niet beschadigd tijdens de reis. Stop je skibril in een beschermend zakje en leg deze vervolgens in je helm. Eén of twee paar skisokken er bovenop en je bril is goed beschermd. Vervolgens kun je de helm in je handbagage of koffer stoppen. Zorg er in de koffer voor dat de helm beschermd wordt door kleding.

wintersport-2

 

8. Trek de juiste kleren aan in het vliegtuig

Hoewel het in het vliegtuig vaak warm is, is het toch verstandig je dikste jas, trui en schoenen aan te trekken. Dit scheelt enorm in je hoeveelheid bagage en als je het warm hebt, trek je het gewoon uit en stopt het in het vak voor de handbagage. Zo kun je misschien een koffer besparen of de rest van je kleding in je skitas of snowboardbag stoppen.

Heb jij nog handige tips voor reizen per vliegtuig naar de wintersport?

Gepost in Top 10's | 2880 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *