Travel Blog

nov 09

Airline extra’s: van gratis stadstours tot vliegende nanny’s

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Sommige airlines proberen reizigers met gratis extra’s te verleiden om een vlucht te boeken. Vaak zijn dit redelijk standaard extra’s, zoals gratis snacks en drinken of een krant of tijdschrift voor onderweg, maar enkele luchtvaartmaatschappijen komen – zelfs in economy class – wat onverwachter uit de hoek. Wil je een gratis stadstour bij je vlucht, of toch liever kosteloos vervoer van- en naar de luchthaven? Lees dan snel verder!

Is er een nanny aan boord?

Bij lange vluchten van Etihad wel! De Flying Nanny-service is voor álle passagiers een voordeel. De kinderen worden vermaakt en bezig gehouden met diverse leuke activiteiten, de ouders kunnen in alle rust reizen en de kindloze reizigers hebben geen last van huilbaby’s of jengelpeuters. Ook Gulf Air, een vliegtuigmaatschappij uit Bahrein, heeft een nannyservice.

nanny

 

Gratis KLM-shuttlebus vanuit Arnhem of Nijmegen

Woon je in de omgeving van Arnhem of Nijmegen? Dan brengt een touringcar je kosteloos naar Schiphol, als je tenminste met KLM (of één van haar partners) vliegt. De bus rijdt tweemaal per dag en heeft gratis koffie, thee én wifi aan boord. Met deze service hoopt KLM reizigers uit deze regio over te halen om niet via het dichterbij gelegen Weeze te reizen, maar vanaf Schiphol te vertrekken.

 

Gratis stadstours

Vlieg je met Turkish Airlines naar een verre bestemming met een tussenstop in Istanbul? Als je overstap langer is dan 6 uur, kun je de tijd doden met een gratis stadstour. En geen lullig ritje in een dubbeldekker door een paar toeristenstraatjes, maar een 2,5, 6 of zelfs 9 uur durende tour langs de belangrijkste highlights van de Turkse miljoenenstad.

Heb je een stopover in Singapore van minimaal 5 uur? Dan kun je gratis een twee uur durende stadstour boeken bij de Singapore Tour Booth in Terminal 2 of 3.

istanbul

 

Vliegende wellnesscenters

Air Malta biedt op een beperkt aantal vluchten een gratis ‘Sky Spa treatment’ aan. Tijdens de vlucht kunnen passagiers een massage krijgen en worden er productsamples uitgedeeld. Air Malta Sky Spa is een samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappij en de op Malta gevestigde Myoka Spa.

Aan boord van vluchten naar Hawaï deelt Japan Airlines gratis slippers uit. Tijdens alle andere vluchten van deze maatschappij kun je een gratis bamboe-massagestick vragen aan de boordcrew. En aan boord van Singapore Air-vliegtuigen kun je onder meer om een haarborstel, scheermesje of gezichtscrème vragen, voor een doe-het-zelf spa-ervaring op grote hoogte.

 

Eten en drinken

Of je gratis eten en drinken krijgt aan boord verschilt per airline, en vooral per vluchtduur. Meestal geldt: des te langer de vlucht, des te meer je krijgt. Maar sommige luchtvaartmaatschappijen pakken standaard al uit, soms in samenwerking met bekende merken.

Zo krijg je aan boord van vliegtuigen van Delta Airlines Starbucks-koffie met Biscoff-koekjes en serveerde Japan Airlines tijdelijk kipmaaltijden van Kentucky Fried Chicken in de lucht. Bij AlaskaAir-partners Horizon Air en SkyWest kun je tijdens een vlucht eenmaal gratis lokale wijn of bier bestellen, terwijl het Canadese Sunwing Airlines je bij intercontinentale vluchten verwelkomt met een champagne service.

Maar sommige airlines, waaronder Hawaiian Airlines en Qantas trekken alle registers open, met door chefkoks bereide maaltijden en wine-pairing door een sommelier. Gratis, zelfs in economy class.

eten

 

Toeristeninformatie aan boord

Reis je met Air New Zealand naar Nieuw Zeeland? Deze airline heeft enkele tientallen International Airline Concierge service-medewerkers in dienst, die je in het vliegtuig toeristische informatie kunnen aanbieden. Ook kunnen zij helpen met het boeken van een huurauto, restaurant, excursie, of andere toeristische activiteiten. We raden het niet aan, maar je kunt het plannen van je reis naar Nieuw Zeeland dus uitstellen tot in het vliegtuig.

Gepost in Vliegen | 941 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *