Travel Blog

jan 18

De meest opvallende (nieuwe) reis-apps

Gepost in Top 10's, Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Eerder deelde een aantal reisexperts hun favoriete, veelgebruikte reis-apps met je. Die apps hebben hun toegevoegde waarde allang bewezen, maar er worden vrijwel dagelijks nieuwe en bijzonder handige apps voor onderweg toegevoegd aan de app-stores. Wij selecteerden een aantal veelbelovende applicaties die je reis makkelijker kunnen maken.

Eat Away

Je in het buitenland laten verrassen met de meest vreemde (maar lekkere!) gerechten is een hele ervaring. Maar met een voedsel-allergie kan het ook uitlopen op een nare ervaring. Met Eat Away kun je je dieetvoorkeuren in een tiental talen en dialecten delen met de ober, zodat je pinda- of schaaldierenallergie je niet fataal wordt.

Prijs: $0,99 (alleen iOS)

eat away

 

Rizon

Wil je de mooiste foto’s maken op reis? Rizon vertelt je precies wanneer het ‘Golden Hour’ is – het beste moment om foto’s te maken, vlak na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang. En dankzij de GPS past hij het juiste moment altijd aan je locatie aan.

Prijs: $1,99 (alleen iOS)

rizon

 

Citymapper

Niet echt nieuw meer, maar wel superhandig. Citymapper is je OV-routeplanner voor vrijwel iedere stad ter wereld. Vergelijk de reistijd, het gemak en de kosten van alle mogelijke routes van je huidige locatie naar je bestemming. En niet alleen de route, reistijd en kosten per OV, maar ook te voet, per fiets of taxi.

Prijs: gratis (iOS en Android)

citymapper

 

Entrain

Heb je snel last van een jetlag? Met het door de Universiteit van Michigan ontwikkelde Entrain kun je je biologische ritme subtiel bij- en afstellen. Het is geen anti-jetlag-app, maar helpt de symptomen van het vervelende reizigerssyndroom wel aanzienlijk te verminderen.

Prijs: gratis (iOS en Android)

entrain

 

Wiffinity

Altijd wifi op reis? Dat kan met Wiffinity, dat je op een kaart naar één van de vele duizenden wifi-hotspots wereldwijd toe leidt, en je er automatisch mee verbindt. Wiffinity werd door bezoekers van USA Today verkozen tot één van de drie beste reis-apps van 2015.

Prijs: gratis (iOS en Android)

wiffinity

 

Splittr

Ga je met meerdere mensen op reis, en wil je de gemaakte kosten eerlijk verdelen? Dan is Splittr een handige applicatie. Houd alle kostenposten bij en wie er heeft betaald, en aan het einde van je trip heb je een duidelijk overzicht van de financiële tussenstand. Om je uitgaven tijdens een zakenreis bij te houden is er Expensify.

Prijs: $1,99 (alleen iOS)

splittr

 

GateGuru

Ook GateGuru is niet een nieuwe app, maar opmerkelijk genoeg nog niet erg bekend in Nederland. En dat terwijl het een bijzonder handige app is, die onder meer informatie biedt over je (geplande én gemaakte) reizen. Bovendien vertelt GateGuru, zoals de naam al doet vermoeden, je alles wat je wilt weten over het vliegveld waar je je bevindt – van de geschatte wachttijd bij de bagagecontrole tot de afstand naar de gate vanwaar je vliegtuig vertrekt.

Prijs: gratis (iOS en Android)

gateguru

 

BagSentry

Wil je weten hoe je tas of koffer zich voelt tijdens je reis? Dan kan met BagSentry, een app-in-ontwikkeling die gekoppeld is aan een een sensor die je in je bagage stopt. Deze sensor geeft informatie door over de locatie van je bagage, maar detecteert ook de temperatuur en luchtvochtigheid, en of er met je koffer wordt gegooid of dat deze wordt opengemaakt. Eén nadeel: waarschijnlijk durf je na je eerste reis met BagSentry alleen nog maar met handbagage te reizen.

Prijs: $99 voor een sensor, en $1,99 per reis die je wilt monitoren. (iOS/ Android)

[new_royalslider id=”51″]

 

Google Translate

Uiteraard is Google Translate niet nieuw, maar de Word Lens feature is dat wel. Hiermee richt je de camera van je telefoon op een tekst waarvan je geen idee hebt wat het betekent, en de app toont je de vertaling in je favoriete taal. Het werkt op van alles, van een menukaart tot een verkeersbord. Ideaal dus!

Prijs: gratis (iOS / Android)

google translate

 
Wat is jouw favoriete travel-app?

Gepost in Top 10's, Vliegen | 2399 keer gelezen

Tags:


Reacties

Alex29/12/2016 20:04

10things (http://get10things.com) vind ik echt een super app om de wat minder bekende plekjes te ontdekken in een stad. Goede bars, restaurants en winkels enzo. Ze hebben alleen nog niet genoeg steden, maar verder echt een aanrader!


Devart21/07/2016 13:50

Handig om snel een perfecte selfie of groepsfoto te creëren is Snaptric. Snaptric vervangt gemakkelijk en snel gezichten. Het bijzondere is dat je ziet hoe het nieuwe gezicht naadloos op zijn plaats valt tijdens het schuiven van thumbs uit een fotoset! De bewerkte foto's kun je op volle resolutie of minder delen, emailen , etc.


Tiziana20/01/2016 15:53

Visit a city vind ik ideaal. De top bezoek pkaatsen en gps kaart. Alles van te voren te downloaden zodat je in het buite land gee n internet nodig hebt


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *