Travel Blog

mrt 09

Handbagage koffer: Deze trolley mag gegarandeerd mee als handbagage

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Hoewel de IATA, het aanspreekpunt en de vertegenwoordiger van een groot deel van de luchtvaartindustrie, airlines aanraadt om 56x45x25 centimeter als maximaal toegestane handbagege-afmeting te hanteren, wijken veel vliegtuigmaatschappijen hier van af. Hierdoor kan het voorkomen dat een trolley bij de ene airline mee mag in de cabine, terwijl deze bij een andere luchtvaartmaatschappij in het ruim vervoerd moet worden.

Omdat je vast geen zin hebt om voor elke airline een koffer te kopen die mee mag als handbagage, kun je het beste een trolley of tas kopen die bij (vrijwel) alle airlines mee mag.

 
De meeste airlines houden 55 of 56 centimeter hoogte als maximale hoogte aan. Ongeveer 30% hanteert 35 centimeter als maximale breedte, terwijl 2 op de 10 airlines een maximale diepte van 20 centimeter als regel stellen.

Met de afmeting 55x35x20 centimeter (inclusief wieltjes!) zit je bij vrijwel alle airlines goed; van de onderzochte maatschappijen hanteert enkel Qatar Airways een kleinere afmeting*. Bij deze airline is de bovenstaande afmeting niet geschikt, hier mag je trolley maximaal 50 centimeter hoog zijn.

*Regels van airlines kunnen wijzigen. Laatst gecontroleerd: maart 2018.

Gegarandeerd in de cabine?

Als je koffer de juiste afmetingen heeft, is dit nog geen garantie dat deze ook in de cabine kan worden vervoerd. Onder meer Ryanair en Easyjet hebben de handbagageregels zo aangepast dat handbagage alleen tegen betaling gegarandeerd mee mag aan boord.

Zonder deze betaalde optie heb je nog steeds kans dat je je koffer bij je mag houden, maar bij drukte is de kans groot dat deze in het ruim moet worden vervoerd. De betaalde optie is overigens niet verplicht, en je kunt altijd 1 stuk handbagage gratis meenemen.

Gepost in Vliegen | 34535 keer gelezen

Tags:


Reacties

casper13/02/2020 08:03

Het is een feit dat de crew de eerste bagagebakken inpikt. Wij reserveren altijd rij 4 of 5 bij Transavia, maar kunnen onze trolley pas op rij 7 of 8 kwijt. Oorzaak: er komen mensen met een grote reistas die zij gelijk in het vak gooien terwijl ze achter in het toestel een stoel hebben . Laat de bemanning ook zijn bagage deponeren.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *