Travel Blog

jan 17

Nieuwe regels handbagage Ryanair, Easyjet en Wizz Air

Gepost in Vliegen | geplaatst door Tix Redactie

Wie onlangs voor een citytrip of vakantie met het vliegtuig heeft gereisd, heeft het ongetwijfeld gemerkt: het aantal trolleys en tassen in de cabine is hoger dan ooit. Mede door de stijgende tarieven van ruimbagage reizen steeds meer reizigers het liefst alleen met handbagage. Ryanair en Easyjet nemen echter maatregelen om de overvolle bagagevakken in de cabine tegen te gaan. De regels zijn eind 2017 doorgevoerd, maar gelden ook voor 2018.

Ryanair

Je trolley wordt bij Ryanair in het ruim vervoerd, in plaats van in de cabine. Bij de gate, tijdens het wachten op het boarden, wordt de grotere handbagage door Ryanair-medewerkers gelabeld voor vervoer in het bagageruim.

Reizigers met een Plus/Flexi Plus ticket en priority-passagiers kunnen hun trolley wél meenemen in de cabine. Priority boarding kost €5,- per persoon per vlucht. Dit geldt ook voor vluchten die vóór 1 november zijn geboekt, maar een vertrekdatum in november of daarna hebben. Per oktober worden de nieuwe regels al nageleefd, zij het nog niet zeer strikt. Wil je er zeker van zijn dat je trolley mee kan aan boord? Kies dan voor de priority-optie.
 
Handbagage Ryanair vanaf 1 november 2017
Gratis in de cabine:
– 1 kleine (laptop)tas 35x20x20cm

Tegen betaling (€5,-) in de cabine of gratis in het ruim:
– 1 stuk handbagage 55x40x20cm (max. 10kg)
 
Ook de tarieven van ruimbagage wijzigen bij Ryanair. Afhankelijk van het gewicht dat je mee wilt nemen en het tijdstip waarop je reist, kan dit voordeliger uitvallen, maar ook duurder.

Ruimbagage Ryanair vanaf 1 november 2017
– Een vast tarief van €25 voor een koffer van 20 kilo (laagseizoen)
– Een vast tarief van €35 voor een koffer van 20 kilo (hoogseizoen)

Raadpleeg voor vertrek altijd de actuele bagage-regels en tarieven van Ryanair.

 

Easyjet

Bij Easyjet werkt het precies andersom als bij Ryanair; je kunt een ‘hands free’ toeslag betalen om je handbagage in het ruim te laten vervoeren. Voor €5,- kun je je eigen handbagage vóór het passeren de douane in het ruim laten plaatsen. Je krijgt daarbij een plastic tasje mee voor de belangrijke zaken die je toch graag mee wilt nemen in de cabine. Ook mag je bij het kiezen voor de ‘hands free’ optie een extra handtas of laptoptas meenemen, en mag je direct na de Speedy Boarding-passagiers aan boord.

Handbagage Easyjet vanaf 1 november 2017
– 1 stuk handbagage 55x40x20cm (niet gegarandeerd in de cabine)
– 1 duty free shopping-tas (gegarandeerd in de cabine)
– 1 stuk handbagage 45x36x20cm (alleen bij aanschaf ‘Hands Free’)

Raadpleeg voor vertrek altijd de actuele bagage-regels en tarieven van Easyjet.

 

Wizz Air

Waar Ryanair en Easyjet met aanvullende handbagage-opties komen, maakt Wizz Air het juist eenvoudiger. De maximale afmetingen van het gratis stuk handbagage dat mee aan boord mag, zijn verruimd. In plaats van een tas van 42x32x25cm mag er nu een koffertje van 55x40x23cm (max. 10 kg) gratis mee aan boord.

Handbagage Wizz Air vanaf 29 oktober 2017
– 1 stuk handbagage 55x40x23cm (gratis, maximaal 10 kg)
– 1 stuk handbagage 40x30x18cm (gratis, bij priority boarding)

Raadpleeg voor vertrek altijd de actuele bagage-regels en tarieven van Wizz Air.

Gepost in Vliegen | 8932 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Wendy - Een zoektocht naar geluk11/07/2018 08:27

[…] heeft, is dit nog geen garantie dat deze ook in de cabine kan worden vervoerd. Onder meer Ryanair en Easyjet hebben de handbagageregels zo aangepast dat handbagage alleen tegen betaling gegarandeerd mee mag aan […]


M. Schaap30/10/2017 13:07

Waardeloze bedrijven, ga ik niet mee op reis.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *