Travel Blog

jul 08

Regels ruimbagage en handbagage Easyjet

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Wie onlangs voor een vakantie of citytrip het vliegtuig heeft genomen, heeft het ongetwijfeld gemerkt: het aantal tassen en trolleys in de cabine is hoger dan ooit. Mede vanwege de stijgende tarieven van ruimbagage reizen steeds meer mensen bij voorkeur met enkel handbagage. Easyjet neemt echter maatregelen om de overvolle bagagevakken in de cabine tegen te gaan.

Bij Easyjet kun je een ‘hands free’ toeslag betalen om je handbagage in het ruim te laten vervoeren. Voor €5,- kun je je eigen handbagage vΓ³Γ³r het passeren de douane in het ruim laten plaatsen. Je krijgt daarbij een plastic tasje mee voor de belangrijke zaken die je toch graag mee wilt nemen in de cabine. Ook mag je bij het kiezen voor de ‘hands free’ optie een extra handtas of laptoptas meenemen, en mag je direct na de Speedy Boarding-passagiers aan boord.

Handbagage Easyjet
– 1 stuk handbagage 56x45x25cm (niet gegarandeerd in de cabine)
– 1 duty free shopping-tas (gegarandeerd in de cabine)
– 1 stuk handbagage 45x36x20cm (alleen bij Hands Free, Flexi-ticket, Up Front-stoel of Extra Legroom-stoel)

Ruimbagage Easyjet
Bij Easyjet kun je kiezen uit drie ruimbagage-opties:
– 15 kg-optie
– 23 kg-standaardoptie
– 32 kg-optie

De kosten van ruimbagage zijn bij Easyjet afhankelijk van het moment van boeken, het moment van reizen en de vluchtduur. Een koffer van 15 kilo kost tussen de 12 en 39 euro, voor een koffer tot 23 kilo betaal je 18 tot 44 euro. Wie meer mee wil nemen dan 23 kilo kan, in eenheden van 3 kilo, gewicht bijkopen tot een maximum van 32 kilo.

Raadpleeg voor vertrek altijd de actuele bagage-regels en tarieven van Easyjet. Lees ook: bagage Ryanair.

Gepost in Vliegen | 13561 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Dhr.Kirkham21/08/2019 18:16

Ik heb een koffer (tot 15kg) voor in de ruimbagage. Wat kost het en hoe moet ik dat doen als ik op Schiphol bent. Wat is het goedkoopste manier?. Ik vlieg naar Manchester volgende week 28 Augustus en heb mijn ticket en boardingpas al.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *