Travel Blog

dec 01

Shop ‘til you drop: winter sale in Groot Brittannië

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Suzi Vasques Dias

De winter sale lijkt elk jaar vroeger te beginnen. Binnenkort kunnen we alweer op koopjesjacht en zeker in Groot Brittannië worden er vele artikelen tegen hoge kortingen verkocht. Waar precies? Suzi Vasques Dias heeft hieronder de 10 plekken in Groot Brittannië samengesteld waar je het beste kunt gaan shoppen tijdens de winter sale!

Leeds

Het Noord-Engelse Leeds heeft verschillende winkelcentra tot haar beschikking. Ga als eerste eens langs Victoria Quarter; een enorm overdekt winkelcentrum waar grote kortingen gegeven worden op diverse luxe producten en top designers. Daarnaast is een bezoek aan The Light Centre een aanrader. The Light Centre is een winkelcentrum in Leeds waar vooral voor de jonge mensen veel modemerken verkocht worden. Denk hierbij aan Benetton, Lacoste en Superdry.

Londen

Natuurlijk kan Londen niet ontbreken in dit rijtje. Tijdens de winteruitverkoop worden de grootste merken verkocht tegen stuntprijzen. Je moet hier dus geweest zijn voor de echte koopjes! Warenhuis Harrods geeft maar liefst 30-50% korting op vele luxegoederen en bij Liberty krijg je zelfs 60% korting op sommige meubels. Modehuis Selfridges spant de kroon met kortingen tot maar liefst 75 procent. Vrijwel alle winkels aan Oxford Street doen mee aan de uitverkoop.

Glasgow

Ook in Glasgow kunnen shopliefhebbers de tijd van hun leven beleven. Je vindt hier diverse grote winkelcentra, zoals Buchanan Galleries, die bekende modemerken verkopen tegen een zeer scherpe prijs. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het authentieke West End waar je prachtige boetiekjes en kleine winkeltjes vindt met de meest bijzondere kledingitems. Ook de Barras Market moet je eigenlijk bezocht hebben tijdens je verblijf in Glasgow. Op deze enorme markt worden de meest uiteenlopende producten met hoge kortingen verkocht.

Cardiff

De stad Cardiff is enorm in opkomst voor shopliefhebbers. Steeds meer warenhuizen en grote winkels openen een filiaal in de hoofdstad van Wales. Ook hier worden in januari producten van hoge kortingen voorzien. Het St. David’s winkelcentrum is de grote publiekstrekker in deze stad en dient zeker met een bezoek vereerd te worden wanneer je Cardiff bezoekt.

Manchester

Manchester is een paradijs voor de shopliefhebbers. Tijdens de sale gaat alles in de uitverkoop en zul je jezelf verbazen over de lage prijzen. Bezoek de Tib Street Fashion Market op zaterdag of struin langs de vele mode boetiekjes. Daarnaast kun je King Street bezoeken; de PC Hooftstraat van Manchester, met exclusieve winkels zoals Vivienne Westwoord, DKNY en Emporio Armani.

Birmingham

Winkelcentrum Bullring in Birmingham staat bekend als een van de beste shopbestemmingen in het hele Verenigd Koninkrijk. Het spreekt dan ook voor zich dat Birmingham in deze lijst thuishoort. Ook hier kun je tijdens de winteruitverkoop grote kortingen verwachten. Deze zul je overigens niet alleen bij grote warenhuizen tegenkomen, bij ook blij kleinere en meer exclusieve modewinkels. Je vindt hier ook een enorme Selfridges winkel die alleen al door zijn futuristische uiterlijk enorm veel indruk zal maken.

Brighton

Veel mode, veel stijl en enorme kortingen. Dat zijn de perfecte ingrediënten wanneer je op koopjesjacht gaat. Je vindt al deze ingrediënten in Brighton. Er is hier veel unieke retro en vintage kleding te vinden. Struin de straten van North Laine eens af en wanneer je tijdens het weekend in Brighton bent, kun je de vele verschillende weekendmarkten bezoeken. Wil je naar echte factory outlets in Brighton? Dan kun je naar Brighton Marina voor hoge kortingen.

Liverpool

Liverpool One is niet alleen het grootste openluchtwinkelcentrum in het Verenigd Koninkrijk; het winkelcentrum staat ook nog eens in de top tien van grootste ter wereld. Wanneer de uitverkoop begint, is het hier goed toeven voor alle koopjesjagers. Je vindt hier bekende winkelketens zoals John Lewis en Debenhams. Tevens vind je hier de grootste Topshop buiten Londen.

Oxford

Bicester Village is een speciale outlet vlakbij Oxford, waar vele grote en bekende merken worden verkocht. Je vindt hier maar liefst 120 verschillende winkels waar je met hoge kortingen exclusief merken kunt kopen. De kortingen kunnen hier tijdens de uitverkoop oplopen tot maar liefst 60% en grote merken zoals DKNY, Diane von Furstenberg, Max Mara en Matthew Williamson worden hier aangeboden.

Murton, County Durham

In het noordoosten van Engeland, niet ver van Newcastle, vind je Dalton Park. Dit is een enorm outletcentrum met ongeveer 60 winkels. In deze winkels worden bekende merken tegen lage prijzen verkocht. Denk hierbij aan merken als Levi’s, Nike, Adidas en GAP.

[new_royalslider id=”23″]

 
Suzi Vasques Dias heeft een echte droombaan. Ze is sinds 2004 actief als personal shopper en verdient haar inkomen met winkelen in binnen- en buitenland. Haar klanten variëren van BN’ers en expats met internationale topfuncties, tot ‘gewone’ carrière- en huisvrouwen die haar inschakelen omdat ze er zelf niet uitkomen qua kleding, of geen tijd hebben om te winkelen. Als personal shopper is Suzi uitgegroeid tot de meest toonaangevende autoriteit in haar vakgebied en is regelmatig te zien op TV en in andere media. Op de Tix Travel Blog deelt ze haar shopping tips voor buitenlandse steden, inclusief leuke manieren om travel te combineren met shopping en fashion. Lees meer over Suzi op haar website of volg haar op Facebook.

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 7693 keer gelezen

Tags: , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *