Travel Blog

aug 28

5 Gave surfbestemmingen binnen 4 uur vliegen

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Rianne Van Baarsen

Ik ben een echte strandliefhebber. Het maakt niet uit waar ik naartoe reis, ik zorg altijd dat ik dicht bij de kust en zee ben. Niet zo gek ook: ik ben letterlijk opgegroeid op het strand van Nederlandse bodem! De surfsfeer voelt dus als thuis en gelukkig vinden we die op veel bestemmingen terug. Hierbij mijn 5 favoriete surfspots op nog geen 4 uur vliegen!

Portugese kust

Portugal is voor het grootste deel echt een walhalla voor surfers. Langs de gehele westkust van het land vind je namelijk onwijs mooie en ruige surfhotspots waar je de golven kunt trotseren. Ben je op citytrip in Porto? Dan kun je daar al je plank te water laten gaan. Reis je meer naar beneden, dan zul je bij Peniche en Ericeira veel surfers en surfcamps aantreffen. Wil je liever iets meer afgelegen je vakantie doorbrengen? Zorg dan voor een huurauto en reis de kust van Lissabon naar Sagres af. Dit is de Costa Vicentina en staat bekend om haar verstopte baaien en ruige rotsen.

 

Moliets, Frankrijk

In Moliets heb ik persoonlijk mijn fijnste vakantie ooit gehad. Het nabijgelegen Mimizan is bekender, maar ook wat meer overladen met toeristen. Uitwijken naar Moliets is daarom een goed idee. Hier vind je ook veel surfers, maar toch heeft het dorpje nog een authentieke en gezellige sfeer. Op strand lig je dus ook niet op elkaars schoot en je staat niet in de rij voor een golf. Moliets vind je op een kleine 2 uur rijden van Bordeaux en een uurtje van San Sébastian in Spanje.

 

Zarautz, Spanje

Zarautz ligt niet heel ver van Moliets en San Sébastian af, maar toch is het een wereld van verschil. De fijne, bekende surfsfeer hangt er natuurlijk wel en daar komen we voor. Je vindt er een prachtige baai en in het Baskische centrum geniet je van pinxtos, gezellige bars en een boulevard met skatepark.

 

Cornwall, Verenigd Koninkrijk

Surfen in Engeland? Jazeker, dat kan gewoon! Cornwall is de ‘voet’ in het westen van Engeland. Als je vliegt op Bristol of Exeter en vanaf daar een auto huurt, ben je er binnen no-time. Tropische temperaturen zoals in Frankrijk en Spanje hoef je niet te verwachten, dus pak in ieder geval een wetsuit in of huur er ter plaatse in. Newquay is the place to be, maar er zijn ook wat minder bekende plekken waar je in alle rust je golven kunt pakken. Ohja, en vergeet je dag niet af te sluiten met een echte fish & chips!

 

Taghazout, Marokko

De laatste bestemming die je moet bezoeken ligt net buiten Europa, maar is er daardoor zeker niet minder door. Taghazout is genieten! In het dorp staat surfen centraal. Heb je een dag geen puf? Dan zoek je gewoon een hangmat op en geniet je van de niets-moet-alles-mag cultuur. Of struin even wat uurtjes lang de surfzaakjes! Populair is deze bestemming wel, maar niemand heeft hier haast of is druk.

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 1769 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *