Travel Blog

apr 14

Kunst, speelgoed en toetjes in Montpellier

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | geplaatst door Jurriaan Teulings

De Zuid-Franse studentenstad Montpellier is een ideale lentebestemming: vol gezellige pleinen en restaurants, maar óók vlak bij het strand. In de leuke Franse stad vind je ’s werelds leukste speelgoedwinkel, designtrams, de oudste botanische tuin van Europa en een heuse dessert-kampioen. Een uitstekende bestemming om even een dagje (of twee) te blijven hangen, met vooruitzicht op zon, zee en zand.

Start in het hart

Begin de dag met een kop koffie en een croissant aan Place de la Comedie, het kloppend hart van Montpellier. Dit is het ideale startpunt van menig route door de stad. Geniet van het rumoer en de vele straatartiesten op het levendige plein, en let ook op de trams die hier langsrijden. Deze zijn van een uniek design van de Franse modeontwerper Christian Lacroix, die een uur verderop werd geboren.

place de la comedie montpellier

 

Rijkdom aan kunst

Tussen 2002 en 2007 werd het gebouw van het 190 jaar oude Musée Fabre aan een grootschalige renovatie onderworpen. Het resultaat is licht en ruim; zo komt een van de rijkste collecties van Europese kunst het best tot zijn recht. Tijd over voor een prachtige villa? De balie verkoopt ook toegangskaartjes voor aanpalige Hôtel de Cabrières-Sabatier d’Espeyran, een van de vele opulente villa’s uit 19e eeuws Montpellier.

Adres: Boulevard Bonne Nouvelle 39

musee fabre montpellier

 

Jeugdsentiment

Of je kinderen hebt of niet, loop even binnen bij Pomme de Reinette et Pomme d’Api. Dit wordt wel omschreven als de mooiste vintage speelgoedwinkel ter wereld. Ongeacht je leeftijd is de kans groot dat je hier speelgoed vindt waar je zelf nog mee hebt gespeeld.

Adres: Rue de l’Aiguillerie 33

speelgoed montpellier

 

Antigone

Voor een welkome afwisseling van de drukte van het historische centrum wandel je door de straten van het district Antigone, dat achter Place de la Comédie begint. De dramatische architectuur van deze buurt, die in de jaren 80 gebouwd werd op de plek waar legerbarakken stonden, is van de hand van de Catalaanse architect Ricardo Bofill.

antigone montpellier

 

Fruitige lunch

Schuif aan tafel voor een lunch bij Le Tamarillos, een creatief restaurant waar het menu draait om fruit en bloemen. De chef, Philippe Chapon, is een tweevoudig kampioen in het maken van desserts en leerde Gordon Ramsay de fijne kneepjes van het vak. Toch draait het bij Le Tamarillos niet alleen om toetjes. Op het lunchmenu staan bijvoorbeeld eend in fruitsaus, en kalfskotelet met sinaasappel.

Adres: Place du Marché aux Fleurs 2

tamarillos montpellier

 

Lommerrijk

Wandel nog even door de Jardin des Plantes, een van de oudste botanische tuinen van Europa. Sinds 1573 heeft deze model gestaan voor tuinen door heel Frankrijk, inclusief die in Parijs, die pas een paar decennia later werd aangelegd. De tuin is zelf ook meerdere malen uitgebreid, onder andere met een park, een bomentuin, én een prachtige oranjerie.

Adres: Ingang Boulevard Henri IV

jardin montpellier

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | 2154 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *