Travel Blog

feb 23

De Leukste Steden van Duitsland

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Je hoeft niet altijd ver te reizen om iets moois te kunnen zien. In één tot maximaal anderhalf uur vlieg je (of in een paar uur rijd je) namelijk al naar de leukste Duitse steden. Ons buurland telt meer dan 75 Großstädte – steden met meer dan 100.000 inwoners – dus je hebt ontzettend veel keuze. We zetten daarom een paar geschikte kandidaten voor een Duitse citytrip voor je op een rij.

München

Als je München écht wilt leren kennen, zul je buiten de maanden september en oktober naar de Beierse hoofdstad moeten reizen. Dan vermijd je namelijk de jaarlijkse bierfeesten, die voor veel gezelligheid, maar ook voor ontzettend veel drukte zorgen. En nog een reden om op een ander moment naar München te reizen: buiten het Oktoberfest zijn de vliegtickets ook goedkoper!


Het Antiquarium is één van de vele keizerlijke bezienswaardigheden in München

 

Hamburg

Met 1,8 miljoen inwoners is Hamburg de op-één-na grootste stad van Duitsland. Deze geweldige lente-bestemming is bijzonder sfeervol (Hamburg telt meer bruggen dan Venetië en Amsterdam samen) en bovendien ontzettend hip. Vooral Hafencity, een voormalig havengebied waar je onder meer de pakhuizen van Speicherstadt vindt, is een unieke, levendige wijk.

 

Leipzig

‘Onze’ wereldreiziger Jurriaan liet je eerder al kennismaken met Leipzig. De stad in de oostelijk gelegen deelstaat Saksen is creatief, jong, trending en één van de leukste steden van Duitsland. De stad wordt regelmatig vergeleken met Berlijn, en je kunt zelf bepalen of die vergelijking terecht is.

 

Fürth

De kans is groot dat je nog nooit van Fürth hebt gehoord, maar het is zeker een leuke bestemming voor een citytrip. De stad kwam relatief ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog en heeft een bijzonder hoog aantal historische gebouwen. Fürth ligt bovendien pal naast Neurenberg, en is daardoor uitstekend bereikbaar én goed te combineren met een bezoek aan die stad.

 

Berlijn

Hoe cliché ook, in een lijstje met de leukste steden van Duitsland mag de hoofdstad gewoon niet ontbreken. De vliegtickets zijn vaak goedkoop, de stad telt honderden bezienswaardigheden en de restaurants bieden veel kwaliteit voor weinig geld. Ben je er nog nooit geweest? Dan heeft Marjolein van der Kolk een paar goede tips voor je.

 

Freiburg im Breisgau

Diep in het Zwarte Woud ligt de meest zuidelijke grote stad van Duitsland: Freiburg im Breisgau. De eeuwenoude stad ligt dicht bij de grenzen met Frankrijk en Zwitserland – zelfs zó dicht dat Freiburg het vliegveld deelt met een Franse (Mulhouse) en Zwitserse (Bazel) stad.

 

Keulen

Keulen ligt op minder dan 75 kilometer van de grens met Nederland, en is daarmee de meest dichtstbijzijnde stad uit dit rijtje. De Duitse Domstad is vooral bekend vanwege het plaatselijke carnaval en de sfeervolle kerstmarkten, maar ook buiten de donkere wintermaanden is Keulen een fijne bestemming. Van shoppen tot een brouwerijentour en van museumhoppen tot een rondvaart over de Rijn – er is van alles mogelijk.

 

Dresden

De voormalige DDR-stad Dresden telt ruim 500.000 inwoners en ligt op enkele tientallen kilometers van de Poolse grens. In 1945 werd de stad grotendeels weggevaagd door Amerikaanse en Britse bommenwerpers. Sindsdien is de stad herbouwd in diverse stijlen; van communistische woonblokken tot moderne bouwwerken en zelfs oriëntaalse fabrieken, maar barokke herbouw heeft duidelijk de overhand in Dresden.

 

Stuttgart

Dé citytripbestemming voor autoliefhebbers, want Stuttgart is de thuishaven van Mercedes-Benz en Porsche. Je zou denken dat zo’n industriestad verder grijs en saai is, maar de fabrieksdirecteuren zorgden goed voor hun werknemers. In Stuttgart vind je tientallen musea, veel winkelmogelijkheden en uitstekende restaurants in alle prijsklassen.

 

Frankfurt

Het aan de Main gelegen Frankfurt is de hoogbouw-hoofdstad van Duitsland, en wordt daardoor ook wel Mainhattan genoemd. Hier liggen de historische Altstadt en het moderne financiële wolkenkrabberdistrict pal naast elkaar, waardoor Frankfurt een bijzondere en veelzijdige stad is.

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 5015 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *