Travel Blog

dec 17

72 uur in Abu Dhabi met Etihad Airways

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Redactie Tix

De perfecte ligging aan de Perzische Golf en het goede klimaat maken Abu Dhabi een steeds populairdere strandbestemming. Maar ook de mix tussen moderne architectuur en traditionele cultuur maakt dit een stad die je gezien moet hebben. Vlieg met Etihad Airways naar de mooiste bestemmingen wereldwijd en maak gebruik van een tussenstop in magisch Abu Dhabi. Wij nemen je mee langs de highlights van deze unieke bestemming!

Dag 1: Stad van kunst en cultuur

Je allereerste stop is de op zeven na grootste moskee van de wereld: de Sjeik Zayed-Moskee. In het schitterende gebouw vind je het grootste tapijt en de grootste kroonluchter ter wereld! Voor meer Arabische cultuur zet je de ochtend voort in het Abu Dhabi Heritage Village, waar je je in een reconstructie van een traditioneel oasedorp waant.

Sjeik Zayed-Moskee
Eén van de pronkstukken van de Sjeik Zayed-Moskee is de ruim 40 meter hoge kroonluchter

Bezoek in de middag het Louvre, dat in november 2017 geopend is. Alleen het unieke gebouw is al de moeite van het bekijken waard. De zilverkleurige koepel is opgebouwd uit acht lagen met meer dan 7800 sterren, wat zorgt voor een magisch gezicht wanneer de zon erdoorheen schijnt. In het gebouw bewonder je zowel historische als moderne kunstwerken. Ook de Etihad Modern Art Gallery is een plek voor kunstliefhebbers, waar werken van internationale en Emirati-kunstenaars worden tentoongesteld.

Louvre
De zilverkleurige koepel is de blikvanger van het Louvre

Ben je een groot fan van auto’s? Zorg dan dat je Ferrari World op je lijstje zet. Op het kunstmatige YAS Marina eiland vind je dit attractiepark dat volledig in het teken staat van Ferrari. Dat Abu Dhabi van groots houdt wordt ook hier weer duidelijk: met zijn 86.000 m² is dit het grootste indoorpretpark ter wereld!

Dag 2: Woestijnsafari en sterrenkijken

Abu Dhabi is omgeven door woestijn. Een onvergetelijke ervaring die je absoluut niet mag missen is dan ook een woestijnsafari, waar je in een 4×4 de zandduinen trotseert. Dit is een activiteit voor de echte adrenaline junkies! Er zal ook een stop gemaakt worden, waar je tijd hebt voor het maken van Instagramwaardige foto’s. Vervolgens brengt je chauffeur je naar het woestijnkamp waar je kunt sandboarden, een henna tattoo kunt laten zetten of een ritje op een kameel kunt maken. Geniet van een heerlijke barbecue onder de sterrenhemel en waan je in duizend-en-een-nacht. Het traditionele buikdansoptreden maakt de avond compleet!

Desert safari
Een 4×4 desert safari is een onvergetelijke ervaring

Dag 3: Winkelen en strand

Met het grote aanbod aan winkelcentra kun je onwijs goed shoppen in Abu Dhabi. Ook is het een heerlijke plek om de hitte van de stad even te ontlopen. Bezoek bijvoorbeeld Marina Mall met meer dan 400 winkels en Abu Dhabi Mall met meer dan 200 winkels. Of ga voor het 235.000 vierkante meter grote Yas Mall, het op één na grootste winkelcentrum van de Emiraten. Naast winkels vind je in de centra ook veel mogelijkheden voor vermaak.

In de avond vind je je weg naar Corniche Road, een 8 kilometer lange straat vol café’s en restaurants. Ook kun je hier fietsen, aan het strand liggen of gewoon van het uitzicht genieten. Je Abu Dhabi trip sluit je af met een spectaculair 360 graden uitzicht over de gehele stad vanaf Observation Deck at 300, op de 74e verdieping van de Etihad Towers.

Corniche Road
Het 8 kilometer lange Corniche Road is de plek om te wandelen, lekker te eten of van het uitzicht te genieten

72 uur en een heleboel nieuwe indrukken later is het tijd om door te vliegen naar je volgende bestemming. Met de gunstige vliegtijden, WiFi aan boord en honderden uren aan entertainment vlieg je met Etihad Airways extra comfortabel. Daarnaast krijg je met de Extraordinary Abu Dhabi Pass korting op diverse winkels, restaurants en activiteiten in Abu Dhabi wanneer je je instapkaart van Etihad laat zien. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?


Reacties

iLoveStedentrips.nl30/12/2018 12:54

Het zou niet in me opkomen maar dit ziet eruit als een toffe trip!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *