Travel Blog

nov 28

4 hidden gems in Thailand die je gezien moet hebben

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Tix.nl | geplaatst door Linda Folkers

De prachtige tempels, vriendelijke locals en goede betaalbaarheid maken Thailand tot een favoriete bestemming van velen. Miljoenen toeristen weten deze parel in Zuidoost-Azië te vinden. Naast de populaire bezienswaardigheden zijn er ook nog een aantal onontdekte plekjes te vinden. Wij nemen je mee naar de vier hidden gems van Thailand!

1   Mae Hong Son

In het noorden van Thailand ligt het authentieke Mae Hong Son. De Mae Hong Son loop is een geweldige manier om deze regio te ontdekken. Huur een scooter of motor voor een 600 kilometer lange roadtrip langs weelderige berglandschappen, groene valleien, rijstvelden en authentieke Thaise dorpjes. Eén van de populairste is het relaxte hippiedorpje Pai. Overnachten doe je op een theeplantage of in een nationaal park, van waaruit je watervallen, grotten en ontelbare uitzichtpunten kunt ontdekken.

Tip: reis je in november of begin november af naar deze regio? Bezoek dan de bergen van Mae Ukho, die tijdens deze periode volledig zijn bedekt met goudsbloemen!
 
Traditionele huisjes in Mae Hong Son
Ochtenddauw bij de traditionele huisjes in Mae Hong Son

2   Chiang Rai

Tot een eeuw geleden maakte Chiang Rai deel uit van het onafhankelijke koninkrijk Lanna (‘miljoenen rijstvelden‘). Deze stad is iets rustiger dan de hoofdstad Chiang Mai, maar mede door zijn prachtige omgeving een bezoekje waard. Vanuit hier kun je de Gouden Driehoek bezoeken: de plek waar Thailand, Laos en Myanmar samenkomen en waar je vooral koffie- en theeplantages vindt. Het absolute hoogtepunt van de stad is de witte tempel Wat Rong Khun, die werd ontworpen door de beroemde Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat. Op zoek naar meer natuur? Een aanrader in de omgeving is de 70 meter hoge Khun Korn waterval.

Tip: wil je het authentieke leven ervaren? Trek dan de bergen van Noord-Thailand in. Hier wonen verschillende bergstammen!
 
Wat Rong Khun
De Wat Rong Khun (‘witte tempel’) heeft een unieke bouwstijl!

3   Chiang Dao

Altijd al onder een sterrenhemel willen slapen? Bezoek dan het romantische Chiang Dao. De ‘Stad van de Sterren‘ ligt zo ver van de bewoonde wereld dat je hier ’s nachts de gehele melkweg kunt aanschouwen. Daarnaast zijn prachtige natuurparken wat je hier kunt verwachten. Neem een duik in de hotsprings die wel 30 graden zijn of beklim de Sri Sangwan watervallen. Ben je een echte avonturier? Beklim dan de Doi Luang Chiang Dao die zo’n 2.225 meter hoog is. Na de klimtocht word je beloond door een adembenemend uitzicht over het natuurrijke gebied!

Tip: verblijf je in Chiang Mai? Dan kun je ook een dagtrip naar Chiang Dao maken. Het dorpje ligt op zo’n 1,5 uur rijden!
 
Doi Luang Chiang Dao
Het fenomenale uitzicht vanaf de Doi Luang Chiang Dao

4   Sam Phan Bok

In Ubon Ratchathani vind je het maanlandschap Sam Phan Bok, wat zich vertaalt naar ‘3000 gaten‘. Deze bijzondere plek wordt ook wel de Grand Canyon van Thailand genoemd. Ben je geïnteresseerd in archeologie? Dan is dit de plek voor jou. Ga op zoek naar mysterieuze pre-historische schilderingen bij Pha Taem en geniet van het uitzicht over de Mekong rivier. Doe je het liever wat rustiger aan? Een boottochtje in een longtailboot tijdens zonsondergang is een magische ervaring!

Tip: deze hidden gem is het beste te bezoeken in een droge tijd, wanneer het waterpijl laag is!
 
Sam Phan Bok
Het gesteente van Sam Phan Bok

Start je reis in authentiek Chiang Mai en verken Mae Hong Son, Chiang Rai en Chiang Dao. Liever naar het maanlandschap van Sam Phan Bok? Vlieg dan naar Bangkok en reis door naar Ubon Ratchathani.

Welke hidden gem ga jij ontdekken?

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Tix.nl | 8815 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *