Travel Blog

sep 10

Dit is waarom je naar Vietnam moet gaan

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Vietnam, ook wel ‘het land van de Rijzende Draak’ genoemd, wordt tegenwoordig steeds vaker bezocht. Naast het lekkere eten, staat Vietnam bekend om zijn levendige steden, waar duizenden brommers en scooters je voorbij razen, schitterende stranden, zoals die van Phu Quoc, en bijzondere landschappen, waar Halong Bay een mooi voorbeeld van is. De highlights van Vietnam zijn oneindig.

Vietnamese keuken

Wij zijn helemaal weg van de Vietnamese spring rolls, in het Vietnamees Gỏi cuốn genoemd. Deze loempia’s komen zoals de meeste mensen zullen verwachten niet uit de frituur, maar zijn vers en je eet ze koud. Ze bestaan uit een mengsel van groenten en koriander met bijvoorbeeld garnalen omwikkeld door een doorzichtig wit rijstvel. Je eet ze met de hand en kunt ze dopen in de bijbehorende saus.

Halong Bay

Eén van de mooiste plekken van Vietnam is toch wel Halong Bay. Ongeveer 2000 rotsformaties rijzen hier als eilandjes op uit zee. De beste manier om deze indrukwekkende plek te ontdekken is met een traditionele boot, waarmee je van eiland naar eiland kunt varen. Aanrader is om een meerdaagse tocht te maken, omdat je dan dieper het gebied ingaat en je steeds minder toeristen zult tegenkomen.

Halong Bay in Vietnam

Omgeving Mui Ne

Mui Ne wordt vaak omschreven als de ‘adrenalin capital’ van Zuid-Vietnam. Je kunt er goed kitesurfen, maar daarnaast kun je er ook op uit in de natuur, zoals een trip naar de rode en witte zandduinen, waar je ook vanaf kunt sleeën. Het mooiste moment om de duinen te bezoeken is gedurende zonsopkomst en zonsondergang. De Fairy Stream is ook zeker een bezoekje waard als je hier in de buurt bent. Je kijkt je ogen uit, o.a. vanwege de kleuren en de vorm van het landschap. Als je doorloopt tot het einde dan zul je uitkomen bij een kleine waterval.

Mekong Delta

Je kunt met een bus of taxi naar Can Tho in de Mekong Delta, maar nog leuker is het om dit met de boot te doen. Aan de rivieroever kijk je je ogen uit. Daadwerkelijk alles wordt vervoerd op brommertjes; van 5 familieleden, tot koelkasten én ijsblokken die zo groot zijn dat ze na een half uur rijden nog niet gesmolten zijn. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. In Can Tho kun je aan de kade een boot regelen die je hier naartoe brengt. Let op: je moet hiervoor wel vroeg opstaan 😉

Turkish Airlines

Turkish Airlines vliegt vijf keer per dag vanaf Amsterdam naar 318 bestemmingen wereldwijd met een tussenstop van gemiddeld maar twee uur op de nieuwe en grootste luchthaven van de wereld; Istanbul Airport. Je hoeft je zeker niet te vervelen aangezien er WiFi, Live TV en ieder passagier een eigen Inflight Entertainmentsysteem heeft met de nieuwste films, series en muziek is aan boord. Warme maaltijden en ruimbagage is standaard inbegrepen.

Doen!

Heb je nu nog meer zin in een reis naar Vietnam gekregen? Geef dan jouw reis de perfecte start door er naartoe te vliegen met Turkish Airlines. Vietnam en alle andere bestemmingen van Turkish Airlines vind je hier.

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 18929 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *