Travel Blog

sep 05

De highlights van Vietnam met Vietnam Airlines

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Redactie Tix

Koloniale steden, bijzondere natuur en een vriendelijke bevolking: Vietnam wint het de laatste jaren niet voor niets aan populariteit. Vlieg met Vietnam Airlines naar het noordelijk gelegen Hanoi of vlieg naar het zuidelijk gelegen Ho Chi Minh City. Benieuwd wat het beste bij jou past? We hebben drie ultieme highlights per regio verzameld.

Het charmante noorden

Charme in de hoofdstad Hanoi

Hoewel in de officiële hoofdstad meer dan zeven miljoen mensen wonen, voelt de stad op sommige plekken aan als een sfeervol dorp. Bezoek het knusse centrum, waar je verdwaalt in de oude straten vol winkeltjes, restaurants en honderden scooters. Zelfverzekerd oversteken is dan ook de kunst in Hanoi. Bezoek de Dong Xuan Market, een nog onontdekte spot onder toeristen. Wandel tussen de locals die hier al meer dan honderd jaar dagelijks hun boodschappen doen!

Druk Hanoi
In de drukke straatjes van Hanoi vind je veel verkopers op de fiets

Een meerdaagse trek door prachtig Sapa

Vervolg je reis noordwaarts naar het prachtige Sapa. Plan genoeg tijd in om deze omgeving te verkennen: de meerdaagse trekking is iets wat je niet wilt missen! Overdag balanceer je op de randen van de weelderige rijstvelden en geniet je van de vergezichten. ’s Avonds word je warm onthaald en smul je van een kom pho in een homestay.

Prachtig Sapa
Must-do: de meerdaagse trekking door prachtig Sapa

Fotogeniek Ha Long Bay

Vanuit Hanoi breng je gemakkelijk een bezoek aan het fotogenieke Ha Long Bay, de populairste highlight van Vietnam. Volgens een legende werd de baai met meer dan 2000 rotsen gecreëerd door een draak uit de bergen. Verken de baai met een cruise waar je het eten van verse vis afwisselt met een verfrissende duik in het water. Op veel verschillende plekken kun je kanoën of met een klein bootje door de grotten varen, een aanrader!
Halong Bay
Picture Perfect Ha Long Bay is de populairste highlight van Vietnam

Ga voor historie in het zuiden

De miljoenenstad Ho Chi Minh City

Voormalig Saigon is het financiële hart van Vietnam. De stad lijkt in niets op het knusse Hanoi. In deze westerse stad gaan oud en nieuw hand in hand. Je vindt er groene parken, pagodes en tempels maar ook neon, starbuck en een uitgebreid uitgaansleven. De jeugd bepaalt hier het straatbeeld!

Ho Chi Minh City
Oud en nieuw gaan hand in hand in Ho Chi Minh City
 
Bezoek in Ho Chi Minh stad zeker het War Remnants Museum. Dit museum richt zich op de Vietnamoorlog. Verdiep je in de verschillende onderwerpen van deze oorlog zoals de vele bombardementen en het gebruik van Agent Orang en Napalm. Foto’s tonen de schade en de verschrikkelijke gevolgen.

Nog niet genoeg geschiedenisles gehad? Op iets meer dan een uur van de stad liggen de Cu Chi-tunnels. Een tunnelsysteem dat door de Vietcong is gebruikt om een guerilla-oorlog te voeren tegen de VS. Bekijk de lugubere boobytraps en kruip zelf door het tunnelsysteem dat zo’n 6 meter onder de grond ligt.

War Remnants Museum
Het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City

Het leven op de Mekong Delta

De Mekong Delta is absoluut bijzonder om te zien. Varend in een bootje ontdek je het dichtbevolkte gebied wat zich afspeelt op en rondom de Mekong. Je kunt vanuit Ho Chi Minh City voor ongeveer €20 een tour boeken. Hier zit alles bij inbegrepen wat je een goedkope maar erg toeristische route biedt. Een andere optie is om naar My Tho te reizen en vanaf daar de Mekong Delta te betreden. Lokale inwoners peddelen je enthousiast en trots tegemoet over de smalle bruine riviertjes. Drijvende huizen, markten en scholen zijn hier heel normaal!

De Mekong Delta
Een vrouw paddelt haar boodschappen richting huis
 
Of je er nu voor kiest om je reis te beginnen in Hanoi of Ho Chi Minh City: Vietnam zal je verrassen en verbazen. Vietnam Airlines vliegt je in luxe en comfort naar verschillende bestemmingen in Zuid-Oost Azië. In Vietnam zelf heeft Vietnam Airlines het grootste netwerk. Je vliegt dus gemakkelijk en snel van Hanoi naar Ho Chi Minh City!

Gepost in Tix.nl | 1258 keer gelezen

Tags: , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *