Travel Blog

sep 25

Beleef Peru buiten de gebaande paden

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Tix.nl | geplaatst door Redactie Tix

Veel reizigers bezoeken Peru om de Inca-stad Machu Picchu van hun bucketlist af te kunnen strepen. Begrijp ons niet verkeerd, deze highlight moet je absoluut gezien hebben, maar er valt nog zóveel meer te ontdekken. Van surfdorpjes in het ongerepte noorden tot jaguars spotten in het tropisch regenwoud: met deze tips ontdek jij de andere kant van bijzonder Peru!

1. Bezoek het fort van Kuélap

Wil je de drukte van Machu Picchu vermijden, maar toch cultuur ontdekken en archeologische vindplaatsen bewonderen? Reis dan af naar het noorden van Peru. Met een vier kilometer lange kabelbaan bereik je de verborgen pre-Incastad Kuélap. Het fort is gelegen op 3.000 meter hoogte. Je geniet hier dus van een spectaculair uitzicht over de omgeving!

Fort van Kuélap
Het fort van Kuélap wordt gezien als het onontdekte Machu Picchu

2. Zoek de natuur op in Manu National Park

Ontsnap aan de hectiek van Cuzco en trek de wildernis in bij Manu National Park. Hier beleef je de Amazone op zijn best! Deze tropische jungle kent namelijk de grootste biodiversiteit ter wereld. Unieke dieren- en plantensoorten en inheemse stammen leven hier naast elkaar. Samen met een gids doorkruis je het gebied met een kano, terwijl je capibara’s, papegaaien, dolfijnen en (als je écht geluk hebt) jaguars spot.

Manu National Park
In Manu zijn veel verschillende diersoorten te spotten, waaronder capibara’s

3. Ontdek de stranden in het noorden

Wist je dat je in het noorden ook kilometerslange stranden en gezellige surfdorpjes vindt? Eén van de leukste dorpjes is Máncora. Hier geniet je het hele jaar door van mooi weer en bestaan je dagen uit surfen en luieren op het strand. ’s Avonds strijk je neer bij één van de vele restaurantjes voor Peru’s heerlijke ceviche.

Ontdek de stranden in het noorden
Stap op je surfplank in het noorden van Peru

4. Ervaar de kleurrijke stad Arequipa

Heb je na een bezoek aan Lima of Cuzco nog niet genoeg van Peru’s steden? Vervolg je reis dan naar ‘La Ciudad Blanca’, de bijnaam van het gezellige Arequipa. De beste sightseeing doe je in het historische centrum van de stad. Begin je tour bij het klooster van Santa Catalina en verdwaal in de wirwar van kleurrijke straatjes, verborgen plekjes en knusse binnenpleintjes. Wandel vervolgens via de kathedraal door naar het sfeervolle Plaza de Armas. Sluit hier je dag af met een traditionele pisco sour, het nationale drankje van Peru.

Santa Catalina
Santa Catalina, één van de highlights van Arequipa (Bron: Gihan Tubbeh / PROMPERU)

5. Op avontuur in woestijnoase Huacachina

Kan het je niet avontuurlijk genoeg? Dan mag een bezoek aan ’s wereld hoogste duinen niet ontbreken. In het oasedorpje Huacachina, gelegen in de provincie Ica, treed je letterlijk buiten de gebaande paden! Met een buggy ontdek je de uitgestrekte woestijn in hoge snelheid. De echte adrenaline junkies gaan vervolgens met een sandboard de zandduinnen af.

Woestijnoase Huacachina
In Ica vind je één van de hoogste zandduinen ter wereld

Het fort van Kuélap, Manu National Park, Arequipa, surfen en sandboarden: het is nog maar een greep van alles wat er te zien en te doen is in het veelzijdige Peru. Begin je reis in Lima of Cuzco en ontdek wat Peru jou te bieden heeft.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Tix.nl | 1931 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *