Travel Blog

jan 15

Voel de Jamaica Vibe op deze hotspots

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Tix.nl | geplaatst door Linda Folkers

Vriendelijke mensen, Caribische deuntjes en kilometerslange witte zandstranden: Jamaica is zo’n eiland waar je eigenlijk nooit meer weg wilt. Ga op in de relaxte levensstijl van de locals, maak een rondreis over het eiland en bezoek een aantal van de meer dan 120 bezienswaardigheden die Jamaica rijk is. Benieuwd naar de plekken die je écht niet mag missen? We nemen je mee naar de hotspots op het eiland van de Reggae!

1. Montego Bay

MoBay is gelegen aan de noordkust en één van de grootste toeristische plaatsen van het eiland. Je gaat hier vooral naartoe voor de kilometerslange kust met witte zandstranden, maar een tochtje met een bamboevlot over de Martha Brae rivier mag ook niet ontbreken op je lijstje. Aan de rand van het centrum van de stad bezoek je gezellige craft markets en oude plantagehuizen als Rose Hall Great House of Greenwood Great House. Voor reggaebarretjes en authentieke Jamaicaanse restaurants moet je op de Hipstrip zijn. Proef hier ook zeker het traditionele barbecuegerecht ‘Jerk’!
 
Tip: de échte Reggaeliefhebbers reizen in juli naar Jamaica, wanneer het meerdaagse Reggae Sumfest festival plaatsvindt in Montego Bay.
 

Montego Bay is voor velen het startpunt van hun reis door Jamaica

2. Ocho Rios, de tuin van Jamaica

Naast kilometerslange zandstranden heeft het eiland ook een prachtig groen binnenland. Ian Fleming, de bedenker van James Bond, schreef zijn boeken op Jamaica en woonde in Ocho Rio. Wij snappen wel waarom! Hier zwem je tussen de dolfijnen bij Dolphin Cove of bezoek je de bekendste waterval van Jamaica: Dunn’s River Falls. Actievelingen klimmen via de waterval naar boven en rustzoekers ontspannen op het naastgelegen strandje. Andere activiteiten in de omgeving zijn onder andere paardrijden, grotten bekijken of river tubing.
 
Tip: voor een spectaculair uitzicht op de kust neem je de kabelbaan naar Mystic Mountain!
 

De Dunn’s River Falls is ook een geliefde plek onder de locals

3. Onontdekt Port Antonio

Ga je liever op zoek naar de onontdekte plekjes? Dan is het ongerepte Port Antonio, in het oosten van Jamaica, de plek voor jou. In en rond Port Antonio bezoek je de flanken van de noordelijke Blue Mountains, maak je een tocht over de Rio Grande met een bamboevlot of kom je in contact met de Maroons (de afstammelingen van de gevluchte slaven). Doe je het liever wat rustiger aan? Neem dan een duik in de idyllische Blue Lagoon (de plek waar delen van de gelijknamige film zijn opgenomen!) of Frenchman’s Cove.
 

Ook de Blue Lagoon is per bamboevlot te bezoeken (Bron: Jamaica Tourist Board)

4. Kingston (en het Bob Marley museum!)

De hoofdstad en het muziekmekka van Jamaica hoort in het reisschema van echte reggaeliefhebbers. Dit is de plek waar je het museum ter ere van de legende van de reggae bezoekt! Het museum is gelegen in het huis waar Bob Marley de laatste jaren van zijn leven heeft gewoond. Na je bezoek neem je je eigen reggaeplaat op in één van de studio’s of doe je een dansje met de locals op Jamaicaanse dancehall muziek, die op elke hoek van de straat uit de speakers galmt.
 

Het museum ter ere van de legende van de reggae (Bron: Jamaica Tourist Board)
 
Ook is Kingston de perfecte uitvalsbasis om een uitstapje naar de mystieke Blue Mountains te maken. Deze bijzondere plek is sinds 2015 Cultuur én Natuur Werelderfgoed. Na een stevige wandeling geniet je van een welverdiend kopje koffie op één van de lager gelegen koffieplantages.
 

De Blue Mountains zijn met hun 2256 meter het letterlijke hoogtepunt van Jamaica

5. South Coast (en Treasure Beach)

Op ongeveer 2 uur rijden van Montego Bay, ver weg van de toeristische trekpleisters, vind je een heel andere regio. Treed buiten de gebaande paden en ontdek het authentieke zuidwesten van Jamaica. Spot krokodillen in de mangrove gebieden van Black River, bezoek de YS Falls en relax op één van de afgelegen baaien en goudgele stranden van Treasure Beach. Op zoek naar verkoeling? Geniet dan van het lokale blondbiertje Red Stripe in de Pelican Bar. Deze bar ligt midden op zee en is dus alleen per boot bereikbaar!
 

De Pelican Bar is een uit bamboe en hout gevlochten bar op palen (Bron: Jamaica Tourist Board)

6. Relaxt reggaedorpje Negril

De absolute hotspot van het eiland vind je in het relaxte stadje Negril. Rick’s Café is wereldberoemd om de locals die hier van de kliffen springen. Waag de sprong of geniet van de spectaculaire zonsondergang met live reggaemuziek op de achtergrond. Maak ook zeker een ontspannende wandeling langs Seven Mile Beach, het 10 kilometer lange strand met verschillende bars en restaurants, en geniet van het uitzicht op het groenblauwe water. In Negril kun je ook goed snorkelen, duiken en zeilen.
 

Maak een ontspannende wandeling langs Seven Mile Beach
 
Vlieg naar Jamaica en ervaar de ontspannen vibe van het eiland zelf! Met wie bezoek jij ‘the Home Of All Right’?
 

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Tix.nl | 12711 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Jacob20/02/2019 16:03

Geweldige blog! Gefeliciteerd met jouw geweldige ervaringen. Kan ik gebruik maken van een fragment van jouw blog? Www.wiebelter.info/blog


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *