Travel Blog

feb 27

Voor het eerst naar Azië: waar naartoe?

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Roger Hulsen

Twintig jaar geleden werden de meeste landen in Azië nog nauwelijks bezocht door Nederlandse toeristen, tegenwoordig is het een van de populairste regio’s onder reizigers. Met name de jonge backpackers zoeken dit continent maar al te graag op, maar dit is zeker niet meer de enige doelgroep die dit content bezoekt.

Het heerlijke eten, de relaxte sfeer, de prachtige natuur en interessante cultuur zijn een paar van de meest gehoorde pluspunten van Azië. Het continent is gigantisch, met uiteraard enorme verschillen tussen de landen. Toch zijn deze pluspunten op de meeste landen van toepassing, geen wonder dat er zoveel Nederlanders elk jaar naar Azië reizen. Roger Hulsen bezocht inmiddels 13 landen in het oosterse continent en deelt zijn reiservaringen op BackpackenInAzië.nl. En nu ook hier.

Voordat de enorme toename van toerisme in Azië op gang kwam, was reizen door de meeste Oosterse landen nog een echt avontuur, waar je zelf op ontdekking uit moest. Dit kan in veel landen nog steeds, maar in populaire landen gaat het tegenwoordig een stuk makkelijker. Dankzij de moderne technologie hoef je nooit meer te verdwalen, kan je ter plekke alles opzoeken over de leukste bezienswaardigheden en kan je de beste accommodaties binnen enkele minuten boeken. Bovendien is het vervoer tussen verschillende bestemmingen steeds beter geregeld en kan je met je Nederlandse pinpas ook gewoon terecht. Dit maakt Azië een stuk toegankelijker, waardoor je ook met nauwelijks reiservaring zonder problemen Azië kunt bezoeken.

Waar moet ik naar toe in Azië?

Zoals gezegd is Azië gigantisch groot en heeft elke regio binnen het continent weer haar eigen identiteit. Hierdoor is er voor iedere reiswens wel een geschikte reis binnen Azië te vinden.

Zuidoost-Azië is verreweg de populairste regio binnen Azië. Met name Thailand wordt vaak bezocht. Veel backpackers combineren het land met andere landen in Zuidoost-Azië zoals Laos, Cambodja en Vietnam. Ook niet-backpackers weten het land steeds vaker te vinden. De Thaise eilanden zijn bijvoorbeeld een ideale plek voor een relaxte zonvakantie. Ook Indonesie is een veelbezochte bestemming binnen Zuidoost-Azië. Het is een van de meest diverse landen in Azië. Het heeft een schitterende natuur, met indrukwekkende vulkanen en terrasvormige rijstvelden, maar ook prachtige stranden en idyllische eilanden. Culturele hoogtepunten zijn hier ook te vinden, zoals bijvoorbeeld het enorme Borobudur in Yogyakarta.


Borobudur in Yogyakarta (Indonesië)

 
De regio Zuid-Azië is al wat meer voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Met name reizen in India kan flink wat uitdagingen opleveren. De unieke cultuur en bijzondere bezienswaardigheden maken het wel een reis om nooit te vergeten. Sri Lanka neemt de laatste jaren snel in populariteit toe. De goede mogelijkheden tot surfen, mooie verlaten stranden en het bijzondere landschap zijn een aantal redenen om dit ontzettend leuke land te bezoeken.


Een olifantenreservaat op Sri Lanka

 
Oost-Azië wordt qua oppervlakte gedomineerd door China. Dit is gelijk een van de interessantste landen om te bezoeken. De bezienswaardigheden zijn bij de reisliefhebbers wel bekend, maar dat geldt minder voor de unieke landschappen en nationale parken. In combinatie met de snel groeiende moderne steden is een reis door China een bijzondere ervaring. Dit laatste geldt zonder twijfel ook voor Japan. Dit eiland heeft haar unieke cultuur goed bewaard, waardoor je in veel bijzondere situaties terecht komt tijdens je reis. Mede daardoor is het absoluut een van onze favoriete landen in Azië om te bezoeken.


De wereldberoemde Fujiberg in Japan

 
Als je nog echt zelf op ontdekkingsreis wilt gaan is Centraal-Azië misschien wel de regio voor jou. De prachtige natuur is in landen als Kirgizië en Tadzjikistan het hoogtepunt. Reizen hier betekent dat je wat meer aan de bak moet om dingen te plannen en regelen, maar juist dit gebrek aan massatoerisme is voor veel reizigers een groot pluspunt.


Het Grote Almatimeer in het Alataugebergte (Kazachstan)

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 1716 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *