Travel Blog

mei 05

De duurste winkelstraten ter wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Suzi Vasques Dias

Op de vraag “Wat is jouw favoriete winkelstraat ter wereld?” zou een vrouw hoogstwaarschijnlijk iets antwoorden als ‘Fifth Avenue’, ‘Champs-Élysées’ of zelfs ‘The Dubai Mall’. Een beeld van de vier beroemde dames van ‘Sex and the City’ die, beladen met immens veel boodschappen, door een chique winkelstraat wandelen kan hierbij natuurlijk ook niet ontbreken. Wat velen echter niet weten is dat Azië momenteel enkele van de duurste winkelcentra bezit.

Grote merken zoals Chanel en Gucci twijfelen er niet aan grote bedragen uit te geven om een plek te bemachtigen op één van de rijkste plekken. Niet minder dan 2630 dollar per vierkante meter heb je nodig om een plaats in Causeway Bay, Hong Kong te huren. Burberry betaalt zelfs 7,7 miljoen Hong Kong dollar per maand voor een plek in een van de grootste shopping straten van Hong Kong, Russel Road!

Personal shopper Suzi Vasques Dias beschrijft de 10 van duurste shoppingstraten ter wereld:

10. Omotesando, Tokio

Blinkt uit in: architectuur

Deze chique buurt van Harajuku, vaak de Champs-Élysées van Japan genoemd, situeert zich rond Shibuya, één van Japans speciale stadsdistricten. Omotesando geeft aan luxe shopping een helemaal nieuwe betekenis en pakt uit met legendarische designmerken zoals Louis Vuitton en Prada. De winkels bevinden zich dicht op elkaar, omringd door adembenemende architectonische bouwwerken, waaronder Tod’s building.

9. Ginza, Tokio

Vooral voor de hogere klasse

Dit winkelgebied is een must geworden voor bezoekers die op zoek zijn naar luxegoederen en het niet erg vinden om wat geld uit te geven. Ginza is, bekend voor o.a. koffie aan $10, het duurste gebied in Japan. Je kunt er elk merk van luxe kleding vinden dat je je maar kan bedenken. Verder zijn er enkele merkwaardige monumenten te vinden zoals het ‘Ginza Wako’, het politiemuseum, etc.

8. Madison Avenue, New York City

Gekenmerkt door een filmachtige winkelervaring

Madison Avenue is een deel van ‘Upper East Side Manhattan’ in New York (waar de meisjes van Gossip Girl wonen), en is de heilige graal van de reclame-industrie. Dit gebied is onder andere bekend door de Mad Men series. Iets wat je daar zeker bezocht moet hebben is het iconische warenhuis ‘Barneys’. Verder kan je in die winkelstraat, zoals in de film, stadsmeisjes imiteren die, al zoekend naar een taxi, de straten vol met wolkenkrabbers naar beneden rennen.

7. East 57th Street, New York City

Bekend door Niketown

Door de dreigende aanwezigheid van ‘Fifth Avenue’ en ‘Madison Avenue’ is het voor ‘Easth 57th Street’ moeilijk een ‘onemanshow’ staande te houden, zelfs met behulp van de talrijke merken die daar ontstaan. Maar van dit gebied wordt gezegd dat zij één van de weinigen zijn die voordeel trokken uit de toenmalige economie van de Verenigde Staten. Het belangrijkste gebouw in ‘East 57th Street’ is de trendy ‘Niketown’.

6. Avenue des Champs-Elysées, Parijs

Ideaal voor een romantisch shopping gevoel

Champs-Elysées, wellicht de bekendste winkelstraat ter wereld, biedt de bezoekers een geweldig winkelgevoel met historische monumenten (Arc de Triomphe en de Place de la Concorde), cafés en oude architectonische gebouwen met winkels vol luxegoederen.

Je kunt ervoor kiezen de internationale merken zoals H&M en Abercrombie & Fitch even te negeren, maar een bezoek aan de Franse modewinkels (o.a. Louis Vuitton) is een must.

5. Tsim Sha Tsui, Hong Kong

Kenmerkend: vele luxe merken in één winkelcentrum

Chanel’s KLCC verkooppunt ligt er wel vaak verlaten bij, maar dit is zeker niet het geval voor de Tsim Sha Shui vlaggenschipwinkel, met een wachtrij die voortdurend tot buiten de winkel reikt. Tsim Sha Tsui (beter bekend als TST) ligt in Zuid-Kowloon, Hong Kong.

Tsim Sha Tsuis recentste gebouw betreft het indrukwekkende winkelcentrum Harbour City met meer dan 700 winkels, waaronder Hermès en Chanel. Doordat ze een mooi uitzicht heeft op de ferrypier is dit winkelcentrum zeker gelegen op één van de meest strategische plaatsen in het hele gebied.

4. Central, Hong Kong

Bekend door de fantastische skyscrapers

De wolkenkrabbers die ’s nachts voor een wonderbaarlijk lichtspel zorgen, vertegenwoordigen de belangrijkste attractie van Hong Kong, ‘Symphony of Lights’, wat altijd om 20:00u begint.

Voorheen was het centrum vooral bekend om zijn luxe winkels. Tegenwoordig staat het meer bekend om zijn historische waarden. Een prachtige plek om te gaan zitten is Avenue Stars. Daar zie je aan de ene kant het prachtige Victoria Harbour en aan de andere kant de wolkenkrabbers van de stad.

3. Times Square, New York City

Kenmerkend: De grote billboards

Deze winkelstraat staat bekend om zijn voetgangersvriendelijkheid, maar nog meer door de grote elektrische billboards. Dit maakte Times Square in New York tot de meest bezochte toeristen attractie in 2011, met een bezoekersaantal van 39 miljoen mensen per jaar.

2. Fifth Avenue, New York City

Voor diegenen die zoeken naar iconische Amerikaanse merken

Fifth Avenue is de thuisbasis van Amerikaanse merken zoals Abercrombie & Fitch en Harry Winston en is niet voor niets 11 jaar lang gekroond tot duurste winkelstraat ter wereld. Een winkelcentrum dat er zeker de moeite waard is, is het prestigieuze Saks en Bergdorf Goodman.

1. Causeway Bay, Hong Kong

Voor de liefhebbers van onafhankelijke lokale boetiekjes

Alvorens Tsim Sha Tsui opdook als het meest prestigieuze winkelcentrum van de stad, was Causeway Bay (en zal ook altijd zijn) het meest iconische winkelcentrum in Hong Kong met Times Square als herkenningsteken.

Doordat dit gebied bijna drie keer duurder is dan Ginza (Tokio), neemt Causeway Bay de titel ‘duurste winkelstraat ter wereld’ over van Fifth Avenue.

[new_royalslider id=”9″]
Suzi Vasques Dias heeft een echte droombaan. Ze is sinds 2004 actief als personal shopper en verdient haar inkomen met winkelen in binnen en buitenland. Haar klanten variëren van BN’ers en expats met internationale topfuncties, tot ‘gewone’ carrière- en huisvrouwen die haar inschakelen omdat ze er zelf niet uitkomen qua kleding of geen tijd hebben om te winkelen. Als personal shopper is Suzi uitgegroeid tot de meest toonaangevende autoriteit in haar vakgebied en is regelmatig te zien op TV en in andere media. Op de Tix Travel Blog deelt ze haar shopping tips voor buitenlandse steden, inclusief leuke manieren om travel te combineren met shopping en fashion. Lees meer over Suzi op haar website of volg haar op Facebook.

Gepost in Top 10's | 15907 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *