Travel Blog

okt 19

De 12 Mooiste Huwelijksreis-bestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Voor velen is de huwelijksreis dé reis van hun leven. Vanwege het moment, het reisgezelschap én de bestemming. Juist voor zo’n unieke reis is het lastig om de perfecte reisbestemming te vinden. Maar de Tix-crew geeft graag advies! En omdat niet ieder huwelijkspaar dezelfde reisstijl heeft, hebben we 12 van de mooiste huwelijksreis-bestemmingen verdeeld over vier categorieën:

Bounty-eilanden & blauwe zeeën
Sfeervolle steden
Once in a lifetime
Romantisch & bijzonder

Bounty-eilanden & blauwe zeeën

Bestemmingen als Bora-Bora en Hawaii behoren uiteraard tot de mooiste eilanden ter wereld. Maar wil je tijdens je huwelijksreis écht 20 uur of langer in het vliegtuig zitten? Ook dichter bij huis zijn namelijk prachtige parelwitte stranden te vinden.

1. Seychellen

Ervaar het ultieme eilandgevoel op de Seychellen – een bijzondere eilandengroep die ongeveer 1.300 kilometer van het Afrikaanse vaste land ligt. Vooral hoofdeiland Mahé en de omliggende eilandjes zijn een geweldige honeymoon-bestemming.

2. Zanzibar

Wil je een tropisch eiland met een beetje extra? Dan is Zanzibar, dat vlak voor de kust van Tanzania ligt, de perfecte bestemming. Hier worden prachtige stranden gemixt met unieke flora en fauna, prachtige duiklocaties en de ideale omstandigheden om te gaan kitesurfen.

3. Sint Maarten

Ook binnen het Koninkrijk der Nederlanden kun je genieten van parelwitte stranden aan een azuurblauwe zee: op Sint Maarten. Na een verwoestende orkaan wordt het eiland weer in haar oude glorie hersteld, wat voor Sint Maarten onder meer leidde tot een 2e plaats in de verkiezing ‘Mooiste eiland van de Caribbean’.

 

Sfeervolle steden

Romantiek vind je niet alleen op het strand, want een bruisende sfeervolle stad kan ook een prima plek zijn om de wittebroodsweken te beginnen. Bij de meest romantische steden gaan we even voorbij aan usual suspects als Venetië en Parijs en kiezen we voor bijzondere romantiek.

4. Wenen

Wenen wordt in lijstjes met ‘de meest romantische steden’ steevast genoemd, maar zelden op de eerste plek. En toch heeft de Oostenrijkse hoofdstad als geen ander het sfeervolle, vriendelijke en authentieke karakter waar je aan denkt bij het woord ‘romantisch’.

5. Marrakesh

Voor een huwelijksreis uit Duizend en één Nacht moet je naar de Marokkaanse koningsstad Marrakesh. De exotische geuren en kleuren en de authentieke architectuur in het oude centrum (de medina) maken van Marrakesh een unieke locatie.

6. Florence

Het centrum van renaissancestad Florence heeft een geweldige sfeer, al geldt dat eigenlijk ook voor prachtige landschappen die je net buiten de stad vindt. En dankzij de lokale culinaire specialiteiten (inclusief wijnen!) kun je samen heerlijk romantisch tafelen tot laat in de avond.

 

Once in a lifetime

Een huwelijksreis om nooit te vergeten: kies voor de reis van je leven ook voor de bestemming van je leven. Vlieg naar een plek die je normaal gesproken niet snel zou bezoeken en geniet er maximaal van, samen met de persoon met wie je zojuist aan de rest van je leven bent begonnen.

7. Lapland

Koud? Met de warmte van de liefde voel jij daar weinig van! En bovendien verlagen de adembenemende Laplandse landschappen, het betoverende Noorderlicht en de immense stilte de gevoelstemperatuur vrijwel onmiddellijk met tientallen graden.

8. Galapagos

De Ecuadoraanse Galapagoseilanden en haar omgeving vormen samen het op één na grootste natuurreservaat ter wereld. Bekijk samen met je geliefde diersoorten en natuurlandschappen die je nergens anders ter wereld vindt.

9. Namibië

Prachtige stranden, unieke woestijnen, bizarre landschappen en een weldadig wildleven – Namibië heeft het allemaal. En rust bovendien, want het is – na Mongolië – het dunst bevolkte land ter wereld. Wie álles wil ervaren tijdens een huwelijksreis plant het beste een trip naar Namibië.

 

Romantisch & bijzonder

Tijdens je huwelijksreis heb je eigenlijk alleen elkaar nodig, dan wordt het vanzelf romantisch en bijzonder. Maar wil je nét dat beetje meer? Kies dan voor een bijzondere bestemming met bijna-zekere garantie op romantiek.

10. IJsland

Op IJsland geniet je tegelijk van elkaar én van de oogverblindende schoonheid van de natuur. Watervallen, geisers, groene heuvels, imposante ijsvlaktes, nukkige vulkanen en zelfs zwarte stranden – IJsland is bijzonder veelzijdig voor zo’n ‘klein’ eiland.

11. Argentinië

Vlieg met z’n tweeën naar Buenos Aires en dans vol passie de intense tango op de plek waar deze is ontstaan. Vergaap je daarna aan het prachtige Patagonië, om te eindigen in de meest zuidelijke stad ter wereld: Ushuaia. Als je samen het einde van de wereld hebt gezien, kun je daarna álles aan!

12. Cuba

Hoewel de ontwikkeling van Cuba momenteel in een stroomversnelling zit, lijkt het op veel plekken op het eiland nog steeds alsof de tijd er een paar decennia heeft stilgestaan. En zeker niet op een negatieve manier, want hierdoor ontstaat een unieke, klassiek-romantische sfeer.

Gepost in Top 10's | 15736 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *