Travel Blog

mrt 11

De beste en leukste reisboeken voor onderweg

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Ieder jaar vindt in maart de Boekenweek plaats. Voor reisfanaten is dat natuurlijk een ideaal moment om een nieuw reisboek aan te schaffen, en alvast weg te dromen naar een nieuwe bestemming. Of twee. Of misschien wel drie, want kiezen blijkt dan toch best lastig…

Heb je nog geen reisboeken op je boekenweek-shortlist staan? Dan hebben we een paar bijzonder inspirerende leestips voor je!

365 Dagen Onderweg (Floortje Dessing)

365 dagen onderweg 2 365 dagen onderweg

Je zou Floortje Dessing zo ongeveer ‘Reizigster des Vaderlands’ kunnen noemen. Dankzij haar werk als programmamaakster, reisjournaliste en schrijfster bevat haar paspoort inmiddels meer stempels dan een stapeltje spaarkaarten.

In ‘365 Dagen Onderweg’ neemt ze je mee op een 416 pagina’s tellende wereldreis, van Arizona tot Zanzibar.

O.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Mijn Berlijn (Marjolein van der Kolk)

mijn-berlijn

Oké, we zijn misschien een klein beetje bevooroordeeld (Marjolein is immers één van Tix’ reisexperts), maar als je een trip naar Berlijn hebt gepland mag Mijn Berlijn eigenlijk niet in je boekenkast ontbreken. Vol tips, foto’s en leuke adresjes, verzameld door de inmiddels volledig tot Duitse ingeburgerde ex-Hollandse.

Wil je meer weten over hoe het boek Mijn Berlijn tot stand kwam? Lees dan dit interview met Marjolein van der Kolk.

Bestel het boek via Berlijn-Blog.nl.

 

Reizen Waes (Tom Waes)

reizen-waes

Vlamingen en fervente NPO3-kijkers kennen Tom Waes wellicht van zijn reisprogramma, Reizen Waes. Hierin maakt hij de meest bizarre reizen en bezoekt hij unieke bestemmingen, van Noord-Korea tot Zuid-Soedan.

In zijn boek Reizen Waes vertelt Tom over de reizen die hij voor zijn televisieprogramma maakte, waarin uiteraard veel ruimte is voor avonturen en ervaringen die het programma net niét haalden.

O.a. te koop bij Bruna.

 

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie (Richard l’Anson)

lonely planet reisfotografie

Als je op reis bent, wil je natuurlijk ook mooie foto’s maken ter herinnering. Liefst een boek vol. Maar als je eenmaal aan het knippen bent, merk je dat iedereen vakantiefoto’s kan maken, maar dat het maken van mooie reisfoto’s een vak apart is.

In Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie geeft Richard l’Anson praktische tips waarmee jij je reisfotoalbum naar een hoger niveau kunt tillen.

Onder meer te koop bij De Zwerver.

 

De reis van mijn leven (Lex Harding)

dereisvanmijnleven

Lex Harding was ooit Nederland’s populairste radiodiskjockey en stond aan de wieg van onder meer TMF, Radio 538 en SLAM! FM. Hij onderbrak zijn media-carrière voor de reis van zijn leven: samen met zijn twee zonen reisde hij van het noordelijkste naar het meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. In 4 maanden tijd legden ze ruim 20.000 kilometer af en doorkruisten zij 14 landen. Het boek vertelt niet alleen over bijzondere landen als Malawi en Botswana, maar ook over familierelaties.

Bestel het boek via DeReisVanMijnLeven.nl.

 

Puglia: reizen door de hak van de Italiaanse laars (Willemijn van Dijk)

puglia-boek

Over onbekende streken verschijnen niet vaak reisboeken, maar áls dat dan gebeurt, zijn het meestal absolute must-haves. Zo ook Puglia: reizen door de hak van de Italiaanse laars van Willemijn van Dijk, die een tijd in de Italiaanse provincie woonde.

De historicus, literatuurfanaat en Italofiel, die ook bekend is van Orpheus kijkt om, vertelt in woord en beeld wat zich er afspeelt in de onbekende hak van de laars, en laat zien wat je mist als je nog nooit in Puglia bent geweest.

Het boek is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar.

 

Over elfjes en kogelgaten (Anneke de Bundel en Nicole Franken)

elfjes en kogelgaten

In ‘Over elfjes en kogelgaten’ reizen journaliste Anneke de Bundel en fotografe Nicole Franken (samen ook bekend als Nomad and Villager) door Bosnië, Schotland, IJsland, Ierland, Iraaks Koerdistan en Noorwegen. Het is een aaneenschakeling van verhalen die meer met elkaar verbonden zijn dan je in eerste instantie zou verwachten.

Waar veel reisboeken vooral beeldend vertellen over het grote geheel, laten Nicole en Anneke je de details zien, zodat je de reis bijna zelf ervaart. Vanuit je luie, Nederlandse stoel – dat wel.

Bestel het boek bij KNNV Uitgeverij.

 

Cockpit Confidential (Patrick Smith)

cockpit-confidential

Cockpit Confidential gaat niet over een reisbestemming, maar over de reis zelf. Auteur Patrick Smith is niet alleen schrijver, maar ook piloot. Over die combinatie vertelde hij al langer op Ask the Pilot, maar zijn beste verhalen zijn nu gebundeld als boek.

Hierin geeft hij ook antwoord op vragen van lezers van zijn blog, ontkracht hij fabels over vliegen – al worden sommigen uiteraard op verrassende wijze bevestigd.

Bestel Cockpit Confidential als e-book bij Amazon.

 

Miss yellow hair, hello! (Iris Hannema)

miss-yellow-hair

Reisjournaliste slash fotografe Iris Hannema bezocht ondanks haar jonge leeftijd al meer dan 70 landen, van Argentinië tot Zuid-Korea. En dat je tijdens zoveel gereis wel eens wat meemaakt, lees je in Miss yellow hair, hello!. Reizen is lang niet alleen pret en plezier, en dat laat Iris Hannema je op ongegeneerde wijze weten.

Wil je een voorproefje van wat je in het boek kunt verwachten? Kijk dan op MissYellowHairHello.nl.

Bestel het boek onder meer op Ako.nl.

 
reisboeken

Gepost in Top 10's | 2528 keer gelezen

Tags:


Reacties

Terugblik: March favorites - Karlijn Travels03/04/2016 07:00

[…] Ook leuk om te volgen: de blog van Tix.nl, vol met tips voor bestemmingen en reizen in het algemeen, zoals deze over de beste en leukste reisboeken voor onderweg. […]


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *