Travel Blog

jun 17

Kleine tips die je vliegreis zoveel relaxter maken

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Eerder gaven we je al tips voor het stressvrij boarden van een vliegtuig, om zo snel mogelijk de bagagecontrole te passeren en voor het reizen met kinderen.

Maar Tix.nl maakt ook je vliegreis graag zo aangenaam mogelijk. En met deze kleine, maar o zo handige tips moet dat vast lukken!

Houd rekening met de zon

Vlieg je in de ochtend richting het zuiden? Probeer dan een stoel te reserveren aan de rechterzijde van het vliegtuig. Als je niet de hele reis in de felle zon wilt zitten, tenminste. Ook als je aan het einde van de dag naar het noorden vliegt, is een stoel aan de rechterzijde (naar voren gezien) de beste kant. Als je de andere kant op reist, zoek je uiteraard links een plaatsje.

Vermijd de laatste rij

Het lijkt zo fijn, een stoel in het vliegtuig zonder mensen achter je. Maar in de meeste vliegtuigen is de rugleuning van de stoelen op de laatste rij niet verstelbaar. En vooral op lange vluchten is dat niet prettig. Bovendien bevinden de toiletten zich (in de meeste vliegtuigen) achter de laatste rij, waardoor je regelmatig gezelschap zult krijgen van mensen met hoge nood, die op hun beurt wachten om van het krappe vliegtuigtoilet gebruik te maken.

Neem een sjaal mee

Stop een (kleine) sjaal in je handbagage, zelfs als je richting de zomerzon vliegt. De airconditioning van het vliegtuig is namelijk onverbiddelijk en voor je het weet zit je in de kou. Met je sjaal voorkom je dat je na je landing nog een paar dagen last hebt van airco-klachten.

Drinken op grote hoogte

Van koolzuurhoudende dranken kun je in het vliegtuig een opgeblazen gevoel krijgen. Ook cafeïne, dat een uitdrogend effect heeft, kun je op grote hoogte beter laten staan. Wat kun je dan beter bestellen in het vliegtuig? Tomatensap! Dit is één van de weinige drankjes die op 10 kilometer hoogte beter smaken dan op de grond, zo bleek uit Duits onderzoek in opdracht van Lufthansa.

Drink tomatensap overigens puur, en niet als bloody mary. De werking van alcohol is in de lucht namelijk drie maal sterker dan op de grond, dus doe het een beetje rustig aan als je per se alcohol wilt drinken in het vliegtuig.

Meld je aan voor Frequent Flyer programma’s

Ook als je niet van plan bent om frequent te flyen! Via gratis loyaliteitsprogramma’s, zoals Flying Blue van KLM, krijg je namelijk vaak extra’s. Zo mag je bijvoorbeeld , ook als je voor de eerste maal als Flying Blue-lid reist, gratis met 50% korting* één stuk ruimbagage meenemen.

*nog geen 24 uur na publicatie van dit artikel paste KLM haar voorwaarden aan

Kies de juiste handbagage

Nu steeds meer airlines het vervoeren van ruimbagage in rekening brengen, proberen veel reizigers alles in hun handbagage mee te nemen. Met als gevolg dat er soms zó veel handbagage mee moet aan boord, dat het niet meer in de handbagagecompartimenten past. En dus moet een deel alsnog het ruim in.

Grondstewardessen en cabinepersoneel proberen al in de gate de grootste en minst flexibele bagagestukken eruit te pikken en naar het bagageruim te sturen. Als dit jou overkomt hoef je uiteraard niet te betalen, maar zul je op de luchthaven wel op je koffer moeten wachten bij de bagageband.

Wil je dit voorkomen? Reis dan niet met bagage die exact de maximaal toegestane afmetingen hebben, of daar net onder zitten. Ook grote, harde trolleys staan hoog op de nominatielijst om in het bagageruim te reizen. Een (sport)tas mag je daarentegen bijna altijd mee aan boord nemen, omdat deze meestal wel ergens in een bagagecompartiment (of onder de stoel voor je) te proppen zijn.

Controleer vooraf de (hand)bagagerichtlijnen

Daar op voortbordurend: bekijk goed welke richtlijnen voor hand- en ruimbagage de vliegtuigmaatschappij waarmee je reist hanteert. Sommige airlines hanteren namelijk een strikt éénstuks-beleid, waarbij je slechts één stuk handbagage mag meenemen. Dit betekent dat je handtas dus in je trolley of weekendtas moet passen.

Hier vind je een overzicht van richtlijnen voor handbagage van een groot aantal airlines. Maar controleer dit nogmaals vlak voordat je reist – deze richtlijnen veranderen regelmatig!

Dus dáár is die douchemuts voor

De shampoo en bodylotion, ok. Maar dat douchemutsje, welke in vrijwel iedere hotelbadkamer op je ligt te wachten, dat gebruikt toch niemand? Nou, dat mutsje kan best handig zijn! Het is namelijk ideaal om je schoenen in te vervoeren, zonder dat de rest van je bagage vies wordt. Superhandig, toch? Overigens lees je héél binnenkort nog meer van dit soort slimme inpaktips op het Tix Travel Blog!

schoenen-douchemuts
Foto via

 
Heb je zelf nog meer handige vliegtips? Laat hieronder een reactie achter en wellicht voegen we deze nog toe aan het overzicht!

Gepost in Vliegen | 17577 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *