Travel Blog

okt 16

De Vliegvelden van Rome

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

“Er leiden meerdere wegen naar Rome”, zegt men wel eens. Dat geldt voor de weg, maar zeker ook voor de lucht. Want de Italiaanse hoofdstad heeft twee vliegvelden, die beide een stukje buiten het stadscentrum liggen. We zetten deze vliegvelden en de belangrijkste kenmerken voor je op een rij, zodat jij je stedentrip Rome goed voorbereid kunt beginnen.

Rome Fiumicino (Leonardo da Vinci Airport)

Fiumicino, dat ook bekend staat als Leonardo da Vinci Airport, is het internationale vliegveld van Rome. Met ruim 41 miljoen reizigers per jaar is het de grootste luchthaven van Italië. Fiumicino ligt iets meer dan 30 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum, waar de meeste bezienswaardigheden van Rome te vinden zijn.

Vanaf Amsterdam vliegen meerdere airlines, waaronder Alitalia, KLM en Easyjet, dagelijks naar Fiumicino. Ook vanaf Rotterdam Airport (Transavia) kun je rechtstreeks naar Fiumicino vliegen.

 
Vervoer van en naar Fiumicino
Er is een station aanwezig op Fiumicino Airport, waar elk half uur een directe trein naar treinstation Termini in Rome vertrekt. De trein rijdt van 6:30 tot 23:30u, een enkele reis kost ongeveer 15 euro.

Iets goedkoper is de treinverbinding Sabina-Fiumicino. Een ticket voor deze stoptrein kost zo’n 8 euro. Wil je liever met de taxi? Neem dan de officiële, witte taxi’s met een meter. Een ritje naar het centrum van Rome kost ongeveer 35 euro.

Zoek hier vliegtickets naar Rome Fiumicino

 

Rome Ciampino

Rome Ciampino wordt voornamelijk door prijsvechters gebruikt, en ligt ongeveer 16 kilometer ten zuiden van het historische centrum van Rome. Ondanks het beperkte aantal ‘klanten’ van Rome Ciampino (enkel Ryanair en Wizz Air) verwerkt de luchthaven zo’n 5 miljoen passagiers per jaar.

Vanaf de luchthavens van Eindhoven en Brussel-Charleroi vliegt Ryanair je naar Rome Ciampino.

 
Vervoer van en naar Rome Ciampino

Op het vliegveld kun je iedere 20 minuten de bus naar treinstation Ciampino (dichtbij) of metrostation Anagnina (iets verder weg) nemen. Daar stap je op de trein of metro lijn A, die je beide naar station Termini in Rome brengen. Je kunt ook rechtstreeks met de bus. Op het vliegveld kun je voor 6 euro een kaartje kopen voor de busdienst van Terravision, die je in ongeveer 40 minuten van luchthaven Ciampino naar Roma Termini brengt.

Ook vanaf Rome Ciampino kost een taxirit in een officiële (witte) taxi ongeveer 35 euro. Een rit naar het centrum met taxi of huurauto duurt – afhankelijk van het verkeer – ongeveer 30 minuten.

Zoek hier vliegtickets naar Rome Ciampino

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Vliegen | 5210 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *