Travel Blog

jun 13

Hoe bepaal je de route van je wereldreis?

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Wendy Pasop

Als je een wereldreis of langere reis gaat maken, denk je vaak als eerste aan budget; wat gaat de reis kosten en hoe ga je dat bedrag bij elkaar krijgen? Minstens zo belangrijk is echter de route die je wilt gaan maken. Natuurlijk hoef je niet alles vooruit te plannen en wil je waarschijnlijk het liefste de vrijheid houden al reizend keuzes te maken, maar door van tevoren een beetje na te denken over je route kun je heel wat tijd en geld besparen. Vandaag geven we je een aantal tips om de route voor die ene gave, langere reis te bepalen!

1. Maak een bucketlist

Begin met het opschrijven van bestemmingen en bezienswaardigheden die je supergraag zou willen bezoeken. Of reiservaringen waar je al jaren van droomt. Denk verder niet na over kosten, logistiek of andere praktische bezwaren. Het gaat echt om de plekken die op jouw persoonlijke bucketlist staan, want het doel van een wereldreis is natuurlijk om op z’n minst een aantal van die plekken af te kunnen strepen ;-). Pas als je bucketlist compleet is, kun je er vanuit een praktisch oogpunt naar gaan kijken en wat dingen weg gaan strepen.

Wendy tix

 

2. Meerdere continenten? Overweeg een around the world ticket

Zelf ben ik niet zo’n fan van de zogeheten around the world tickets, maar feit is dat veel mensen op die manier een langere reis over de wereld maken. Je verliest er flexibiliteit mee, maar het is praktisch en goedkoper dan het boeken van losse tickets. Zeker als je meerdere continenten wilt gaan bezoeken! Met een around the world ticket kies je voor een aantal specifieke continenten, een x aantal toegestane stops tussen het vliegen in én een oostelijke of westelijke reisrichting. Een aantal variabelen liggen daarmee dus vast. Als je wat op de kosten wilt letten en toch al zeker weet waar je heen wilt reizen, is een around the world ticket echter zeker een goede tip!

3. Laat budget meewegen

De meesten van ons hebben nu eenmaal geen oneindig budget. Ook niet als het op een wereldreis aan komt. Van daaruit bezien is het geen slecht idee om budget mee te laten spelen in de route die je wilt gaan maken. Als je een strikt budget hebt, kun je bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië veel meer voor je geld doen dan in Zuid-Amerika. Of je doet wat beter onderzoek en kiest voor de landen die binnen een bepaald continent het goedkoopste zijn. Op die manier komt er vanzelf ene logische route uitrollen.

4. Reis mee met het beste klimaat

Misschien wel de meest belangrijke tip. In veel landen heb je te maken met een duidelijke regentijd. Als je een langere reis maakt ontkom je er meestal niet aan om ergens wel zo’n regentijd mee te pakken, wat ook prima is, maar je wilt natuurlijk op zo veel mogelijk plekken in het beste seizoen reizen. Zodra je dus ook maar enig idee hebt welke bestemmingen je graag zou willen bezoeken, is het verstandig de beste bijbehorende reistijd er bij te zoeken. Op die manier zullen er ongetwijfeld meteen al wat bestemmingen iets minder aantrekkelijk worden of zelfs afvallen en wordt jouw reisroute steeds duidelijker!

Dat zijn de tips die we voor je hebben om jouw reisroute voor een langere reis te bepalen. Heb jij nog praktische aanvullingen?

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 1532 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *