Travel Blog

jun 28

Alternatieven voor drukke zomerbestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Op de foto’s in de reisgids ziet het er vaak zo mooi en idyllisch uit, maar in de praktijk valt het soms wat tegen. Zeker op toeristische plekken, waar de mensen zich verdringen voor de beste plekjes. Wil je wel de idyllische plekjes, maar dan zonder de mensenmassa’s? Op deze alternatieve zomerbestemmingen is de kans daarop groter dan op de ‘originele’ bestemmingen.

Menorca, Spanje

Alternatief voor: Mallorca
Iedere zomer strijken miljoenen toeristen neer op Mallorca. Reizigers uit heel Europa bevolken dan de stranden van dit – prachtige – Spaanse eiland. Een iets rustiger alternatief ligt echter een paar kilometer oostelijker: Menorca. Het water is hier net zo blauw, maar aanzienlijk minder druk bevolkt door Duitse luchtbedden en Engelse zwembanden.

 

Langhe, Italië

Alternatief voor: Toscane
Bij Toscane denk je aan pittoreske dorpjes, die verstopt liggen tussen glooiende heuvels vol cipressen en wijngaarden. Laat Langhe, in de Noord-Italiaanse regio Piëmont, er nu vrijwel hetzelfde uit zien. Maar dan zonder de toeristenmassa’s én de verzengende hitte, die tijdens de zomermaanden de Toscaanse heuvels regelmatig teistert. Een ideaal alternatief dus!

 

Hvar, Kroatië

Alternatief voor: Ibiza
Kroatië zit al jaren in de lift als vakantiebestemming. Van ruige natuur tot een azuurblauwe zee, Kroatië heeft het allemaal. Zelfs een eigen party-eiland, dat door de lokale én internationale jetset wordt omarmd als betaalbaar alternatief voor het Spaanse Ibiza. Het eiland Hvar heeft geen eigen vliegveld, maar ligt op minder dan 80 kilometer van Split.

 

Costa de la Luz, Spanje

Alternatief voor: Algarve/ Costa del Sol
De Portugese Algarve (Faro, Albufeira) en de Spaanse Costa del Sol (Marbella, Torremolinos) zijn maar al te bekend bij toeristen. Voor de Costa de la Luz, die precies tussen de beide kuststreken in ligt, geldt dat echter een stuk minder. Met steden als Huelva, Jerez de la Frontera en Cádiz, maar ook vele kleinere, authentieke dorpjes, is de Costa de la Luz echter een volwaardig alternatief voor de toeristische buurstreken.

 

Corsica, Frankrijk

Alternatief voor: Zuid-Frankrijk
Frankrijk is onder Nederlanders nog altijd de populairste vakantiebestemming. Vooral het zuiden van Frankrijk is populair. De meeste geelgekentekende auto’s stoppen echter bij het zien van de Middellandse Zee, zonder de oversteek te maken naar Corsica. Eigenlijk zonde, want het grootste Franse eiland heeft al het mooie van Frankrijk, maar dan met een eigen, Corsicaanse karakter.

 

Chios, Griekenland

Alternatief voor: Kreta/ Kos
Met enkele honderden kanshebbers is het kiezen van het mooiste Griekse eiland eigenlijk onbegonnen werk. Kreta en Kos dingen vanwege de populariteit mee naar de titel, terwijl Chios een minder bekende outsider is. Een eeuwenoude geschiedenis, gevarieerd landschap en authentieke vissersdorpjes dragen bij aan het mediterrane vakantiegevoel zoals je dat alleen in Griekenland tegenkomt.

 

Ptuj, Slovenië

Alternatief voor: Gardameer
Of je nu wilt kamperen, graag een appartement boekt, of het liefst in een hotel verblijft, rondom het meer van Ptuj kan het allemaal. Het aantal opties om uit te kiezen is wellicht iets kleiner dan bij het Gardameer, maar het aantal toeristen gelukkig ook. En met onder meer Maribor op schootsafstand, zijn er in de omgeving genoeg uitstapjes te ondernemen.

 

Alghero, Italië

Alternatief voor: Barcelona
Het alternatief voor Barcelona ligt opmerkelijk genoeg op het Italiaanse eiland Sardinië. In Alghero vind je misschien geen Camp Nou of Sagrada Familia, maar wel veel Catalaanse invloeden. Dit zie je onder meer terug in de straten, op de straatnaamborden en op de menukaarten. De havenstad is een mengelmoes van Catalonië en Italië, en heeft daardoor de bijnaam ‘Klein Barcelona’ verdiend.

Gepost in Top 10's | 2933 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

richard welgraven28/06/2017 23:56

stuk voor stuk schitterend


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *