Travel Blog

mrt 23

De Meest Kleurrijke Bestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het is weer lente! De tijd van nieuw leven, zonneschijn en een frisse, kleurrijke omgeving. In India vieren ze dit heugelijke feit uitvoerig met het Holi Festival. Het is een waanzinnig festival waarbij iedereen poeder (Gulal) in de meest bonte kleuren naar elkaar gooit. Volgens de overlevering zou dit het kwaad verdrijven en dat geloven we meteen bij het zien van deze kleurexplosie. De boodschap blijkt universeel, want door heel Europa zijn vergelijkbare ‘Festivals of Colours’ een grote hit. Ook zin in wat kleur dit voorjaar? Haal de lente in je bol en laat je inspireren door de volgende 6 bonte reisbestemmingen.

1. Kaapstad, Zuid-Afrika

Vooral het Bo-Kaap district van Kaapstad spreekt tot de verbeelding van deze toch al kleurrijke stad. De haast neonkleurige huizen stemmen je direct vrolijk. Waarom de huizen in dit gebied er zo extra zonnig bij staan? Afrikaanse en Aziatische slaven introduceerden al in 1500, onder invloed van islamitische culturen, deze kleurenpracht. In het Bo-Kaap museum aldaar wordt het je allemaal uitgelegd.

Kaapstad

 

2. Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires is überhaupt een kleurrijke stad te noemen, maar de barrio (wijk) La Boca maakt het wel heel bont! Niet alleen elk huis, maar het liefst ook nog elke muur van het huis heeft een andere, sprankelende kleur. De vele muurschilders maken het er alleen maar mooier op: door deze kunstenaars wordt geen stukje muur onbenut gelaten. Resultaat is een levendige wijk, dat ook wel wordt gezien als hét artistieke bolwerk van de stad.

Buenos Aires

 

3. Italië, Cinque Terre

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om je te laten overweldigen door de meest prachtige kleuren. Maak een toertje langs de Cinque Terre: vijf schitterende dorpjes langs de Italiaanse noordwestkust. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare hebben stuk voor stuk een plaatsje op de Unesco Werelderfgoedlijst bemachtigd en dat is maar al te goed voor te stellen wanneer je er doorheen rijdt.

Cinque Terre

 

4. Groenland, Ittoqqortoormiit

Alleen al met het juist uitspreken van de naam van dit gebied kun je je een dag vermaken (“it-doc-cut-door-miet”), maar dit is niet eens het enige dat het afgelegen gebied zo bijzonder maakt. Je bevindt je hier letterlijk in the middle of nowhere. Dat heeft een aantal kolonisten, die het gebied pas in 1925 ontdekten, doen besluiten om de boel letterlijk wat op te vrolijken. Het resultaat is een kudde felgekleurde huisjes verspreid over het landschap, zodat iedere inwoner zijn of haar huis makkelijker kon terugvinden in de sneeuw. Een verrassend contrast met de voortdurende winter aldaar.

Ittoqqortoormiit

 

5. Spanje, Andalusië

Het heerlijke Andalusië, met zijn dorpjes met de authentiek fris witgeschilderde huisjes, kreeg in 2011 om een bizarre reden nog meer toeristische aandacht. De huizen in het dorp Júzcar werden naar een idee van de producenten van de Smurfenfilm ter promotie ‘smurfenblauw’ geverfd. Het bleek zo’n hit (het bezoekersaantal steeg exorbitant), dat de inwoners besloten om deze uitzonderlijke kleur te behouden. En eerlijk is eerlijk: naast het wit steekt ook dit frisse blauw verbazingwekkend prachtig af bij de omliggende natuur!

Juzcar

 

6. Curaçao, Willemstad

De hoofdstad van dit zonnige eiland mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje kleurrijke bestemmingen. Het beeld van de huizen langs de waterlijn van de Sint Annabaai blijft altijd in je geheugen gegrift als een vrolijke herinnering. De Caraïbische kleuren en de Hollandse bouwstijl in Willemstad, de hoofdstad van Curacao, blijkt een geslaagde combinatie: sinds jaar en dag is dit aangezicht hét beroemde kenmerk van deze kleurrijke strandbestemming in de Cariben.

Willemstad

Van welke fleurige bestemming wordt jij het meest vrolijk?

Gepost in Top 10's | 1107 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Ruud Pronk07/05/2016 12:01

Ik zoek nog steeds naar goedkope vliegtickets- zonder overstap - tussen Amsterdam-Nice (02 t/m 06 juni ), Nice- Barcelona ( 6 t/m 14 juni ) en op 14 juni terug naar Amsterdam. De totale planning is van 2 juni t/m ca 14 juni 2016 . Dus met een tussenstop van 4 dagen in Nice. Hopelijk ben ik duidelijk overgekomen ?


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *